Οι ευχές των δημοσιογράφων Τζανάκη, Λακόπουλου, Ακριβοπούλου, Κοττάκη, Δελλατόλα, Ρομποτή για τα 7 χρόνια Documento

Οι ευχές των δημοσιογράφων Τζανάκη, Λακόπουλου, Ακριβοπούλου, Κοττάκη, Δελλατόλα, Ρομποτή για τα 7 χρόνια Documento

Ο Σύμβουλος έκδοσης στο «Πρώτο Θέμα», Στέφανος Τζανάκης:

Η κρίση στον χώρο του Τύπου δεν είναι κάτι καινούργιο, ούτε, δυστυχώς, κάτι που θα αφήσουμε σύντομα πίσω μας. Και η καθημερινή μάχη που δίνουν οι δημοσιογράφοι για να βγάλουν τις εφημερίδες παίρνει χαρακτήρα υπαρξιακό. Με την έννοια αυτή, κάθε εφημερίδα που κατορθώνει να υπερβεί αυτές τις συνθήκες –όπως η δική σας που κλείνει επτά χρόνια έκδοσης– δίνει ελπίδες ότι κάποια στιγμή η κρίση θα ξεπεραστεί και οι αναγνώστες θα επιστρέψουν. Ο χώρος του Τύπου είναι άκρως ανταγωνιστικός – και αυτό είναι ευνόητο:

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Αλλά υπάρχουν αξίες που ενώνουν όλους τους δημοσιογράφους. Αυτές οι αξίες είναι η ελευθεροτυπία και η πολυφωνία. Οι πάντες κρινόμαστε από τους αναγνώστες – και μόνο. Ευχόμαστε να κρίνεστε για πολλά πολλά χρόνια.

Ο Δημοσιογράφος, Γιώργος Λακόπουλος:

Η παρουσία του Documento στο σύγχρονο εκδοτικό στερέωμα διέσωσε την έννοια της μαχόμενης δημοσιογραφίας – στο περιβάλλον υποταγής της ενημέρωσης στην ισχύ του χρήματος. Ο Κώστας Βαξεβάνης δημιούργησε ένα μέσο ενημέρωσης στο οποίο το ρεπορτάζ αποτελεί το βασικό μέσο αναζήτησης της αλήθειας απέναντι σε μηχανισμούς, κρατικούς και ιδιωτικούς, που οργανώνουν τον ενταφιασμό της. Οτι το Documento επιβιώνει σε συνθήκες καθεστωτικού διωγμού του αποδεικνύει ότι η πραγματική δημοσιογραφία βρίσκει ανταπόκριση στην κοινωνία.

Η Δημοσιογράφος, Στο Κόκκινο, Κατερίνα Ακριβοπούλου:

Εφτά χρόνια Documento, εφτά χρόνια φαγούρα για τους νόμιμους ιδιοκτήτες της χώρας και τα συστήματα διαφθοράς που τους στηρίζουν. Στην Ελλάδα της ενημέρωσης 107, στο φέουδο του μητσοτακισμού και στην κυριαρχία των fake news, η ομάδα του Documento είναι η καταφυγή κάθε σκεπτόμενου και ελεύθερου δημοκράτη. Εύχομαι πολλές και αποκαλυπτικές… εφταετίες!

Ο Διευθυντής της εφημερίδας «Εστία», Μανώλης Κοττάκης:

Πιστεύω πολύ στον Τύπο και στην ελευθερία του. Πιστεύω πολύ στο χαρτί. Δεν πιστεύω ότι πεθαίνει ο Τύπος. Αυτό που πεθαίνει, με υπαιτιότητα ορισμένων δημοσιογράφων και εκδοτών, είναι η σκέψη. Το ρεπορτάζ. Η ανεξαρτησία. Παρά ταύτα ο Τύπος ορίζει καθημερινά την πολιτική ατζέντα. Οχι τα κανάλια. Οχι το διαδίκτυο. Ο Τύπος! Ο οποίος πρέπει να παράγει συναισθήματα στον αναγνώστη του, ακόμη και σε εκείνον που δεν ταυτίζεται ιδεολογικά μαζί του. Υπό αυτή την έννοια η εφημερίδα σας, η οποία βρίσκεται στον ιδεολογικό αντίποδα με την «Εστία» αλλά μοιράζεται μαζί μας τις ίδιες ανησυχίες για τα εθνικά θέματα και την καταπολέμηση της διαπλοκής, στα επτά χρόνια της κυκλοφορίας της έχει κάνει ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις. Αποκαλύψεις τις οποίες δικαίωσε σε ορισμένες περιπτώσεις η ίδια η ηγεσία της ΝΔ αφήνοντας εκτός ψηφοδελτίων βουλευτές που παραβίασαν τους ηθικούς κώδικες του κόμματος. Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης επτά ετών από την κυκλοφορία σας εύχομαι λοιπόν αποκαλύψεις, ανεξαρτησία και διαρκείς μάχες για το δημόσιο συμφέρον. Μόνον ο ανεξάρτητος Τύπος μπορεί να κάνει την έκπληξη σε αυτήν τη χώρα.

Ο Εκδότης της εφημερίδας «Το Ποντίκι», Αντώνης Δελλατόλας:

Η συμπλήρωση επτά ετών από την κυκλοφορία του Documento είναι μια εξαιρετική είδηση για τον χώρο των ΜΜΕ, καθώς, αν και ιδρύθηκε σε μια περίοδο πολύ δύσκολη για τις εφημερίδες, κατάφερε να αποκτήσει ένα αναγνωστικό κοινό, που εγγυάται τη συνέχειά του. Εύχομαι στην εφημερίδα και σε όλους τους δημοσιογράφους που την υπηρετούν πολλές επιτυχίες, ώστε αυτό το ταξίδι των επτά ετών να συνεχιστεί.

Ο Διευθυντής έκδοσης Realnews, Κωνσταντίνος Ρομποτής:

Eύχομαι σε αυτές τις δύσκολες εποχές για την έντυπη δημοσιογραφία να συνεχίσετε για πολλά χρόνια να δίνετε τη μάχη για ποιοτική ενημέρωση, με σεβασμό στις αρχές της δημοκρατίας και της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες και τις προσδοκίες των αναγνωστών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter