Οι φασίστες του ισπανικού Vox δεν πάνε μαζί με Λεπέν-Σαλβίνι

Οι φασίστες του ισπανικού Vox δεν πάνε μαζί με Λεπέν-Σαλβίνι

Οι τρεις ευρωβουλευτές που εξέλεξε το ακροδεξιό κόμμα Vox δεν πρόκειται να προσχωρήσουν στην ίδια ευρωομάδα με τους ομογάλακτούς της του Εθνικού Συναγερμού της Γαλλίδας Μαρίν Λεπέν και της ιταλικής Λέγκας του Ματέο Σαλβίνι. Όπως ανακοίνωσε χθες ο αναπληρωτής γραμματέας εξωτερικών σχέσεων Ιβάν Εσπινόσα ντε λος Μοντέρας «είναι απίθανο», οι ευρωβουλευτές του Vox να καθίσουν στα ίδια έδρανα με την ευρωπαράταξη, της οποίας ηγείται ο Σαλβίνι.

«Υπάρχουν πολλά πράγματα που μας χωρίζουν», τόνισε ο Εσπινόσα, του οποίου το κόμμα είχε στρέψει τα νώτα στον Σαλβίνι και στην πανευρωπαϊκή συνάντηση που είχε οργανώσει ο ιταλός ακροδεξιός ηγέτης στις 18 Μαΐου στο Μιλάνο, όπου είχε στεφθεί επισήμως επικεφαλής της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς.

Οι πολιτικές προτιμήσεις του Vox προσεγγίζουν στην ομάδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ERC), όπου συμμετέχουν οι υπερ-καθολικοί του Νόμος και Δικαιοσύνη του κυβερνώντος κόμματος της Πολωνίας, το οποίο έχει ανακαλέσει στην τάξη η ΕΕ για τις επιθέσεις του κατά της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης στη χώρα. Η τελική απόφαση για το πώς θα διαταχθούν στην Ευρωβουλή οι βουλευτές του Vox θα ληφθεί με βάση δύο παραμέτρους: την τύχη του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν, που ακόμη όμως απαριθμείται μεταξύ των δυνάμεων ΕΛΚ (παρ’ ότι έκπτωτος) και την θέση των φλαμανδών εθνικιστών, που όμως είναι σύμμαχοι του Καταλανού αυτονομιστή Κάρλες Πουτζδεμόν, που επίσης ανήκουν στο ERC.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter