Οι φοιτητές διαδήλωσαν κατά του ν+2 και της κατάργησης του ασύλου

Οι φοιτητές διαδήλωσαν κατά του ν+2 και της κατάργησης του ασύλου

Η πορεία των φοιτητών κατέληξε στη Βουλή, με συνθήματα κατά της κυβέρνησης και της Νίκης Κεραμέως. Σημειώθηκαν επεισόδια μικρής έντασης με την αστυνομία.

Στους δρόμους κατέβηκαν σήμερα δεκάδες φοιτητικοί σύλλογοι, διαδηλώνοντας κατά των αλλαγών που επιχειρεί το υπουργείο Παιδείας. Τόσο στην Αθήνα, όσο και στη Θεσσαλονίκη, χιλιάδες φοιτητές δήλωσαν βροντερά την αντίθεσή τους στην εφαρμογή του ν+2, απαιτώντας να επανέλθει το πανεπιστημιακό άσυλο και να μην προχωρήσουν οι διαγραφές. 

Χειροκρότημα από τους εργαζομένους της ΠΟΕ – ΟΤΑ

Στην Αθήνα, η πορεία ξεκίνησε στα Προπύλαια καταλήγοντας στη Βουλή, συναντώντας το μπλοκ της ΠΟΕ – ΟΤΑ που διαδήλωνε κατά του «αναπτυξιακού» νομοσχεδίου. Οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν στην πορεία της ΠΟΕ – ΟΤΑ χειροκρότησαν μάλιστα τους φοιτητές.

Συμβολικός αποκλεισμός του ΥΜΑΘ από το ΜΑΣ

Στη Θεσσαλονίκη, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών προχώρησε σε συμβολικό αποκλεισμό του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων στις οποίες συμμετέχουν οι σύλλογοι Φυσικού, του Γεωολογικού, της Κτηνιατρικής, της Ψυχολογικής, της Φαρμακευτικής Σχολής και του ΣΟΦΕΘ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter