Οι φοιτητές εναντιώνονται στην πανεπιστημιακή αστυνομία της Κυβέρνησης Μητσοτάκη

Οι φοιτητές εναντιώνονται στην πανεπιστημιακή αστυνομία της Κυβέρνησης Μητσοτάκη

Στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετείχαν συλλογικότητες, φοιτητικοί σύλλογοι και οργανώσεις. Η κινητοποίηση αφορούσε στην αντίδραση απέναντι στην επιβολή της πανεπιστημιακής αστυνομίας στον ακαδημαϊκό χώρο και το απάνθρωπο ξέσπασμα αστυνομικής βίας στο ΑΠΘ.

Καλέσματα για το συλλαλητήριο απηύθυναν με σχετικές αποφάσεις τα Διοικητικά Συμβούλια των φοιτητικών συλλόγων των τμημάτων Τουρκικών Σπουδών, Κοινωνιολογίας, Οικονομικού, Φυσικού ΕΚΠΑ, Παντείου, ΣΕΤ και ΣΕΤΠ του ΠΑΔΑ και Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ.

Βασικά αιτήματα ήταν η απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων από το ΑΠΘ, η υπεράσπιση του ασύλου και της δημόσιας παιδείας καθώς και η εναντίωση στην δημιουργία σωμάτων πανεσπιστημιακής αστυνομίας η οποία αντανακλά στο νεοφιλελεύθερο δόγμα περί νόμου και τάξης το οποίο υπερασπίζεται η Κυβέρνηση Μητσοτάκη και διαχέεται σε κάθε κύτταρο της ελληνικής κοινωνίας με αποτέλεσμα να εξαπλώνεται στον ακαδημαϊκό χώρο διαλύοντας κάθε έννοια δημοκρατίας που τον χαρακτήριζε προηγουμένως και καταλύοντας την έννοια του ασύλου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter