Οι φοιτητές της ΑΣΤΕ Ρόδου κάνουν κατάληψη διεκδικώντας τα αυτονόητα

Οι φοιτητές της ΑΣΤΕ Ρόδου κάνουν κατάληψη διεκδικώντας τα αυτονόητα

Σε κατάληψη βρίσκεται η Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου (ΑΣΤΕΡ) από τις 8/12 διεκδικώντας την ανωτατοποίηση του πτυχίου τους καθώς και τα προνόμια που απορρέουν από αυτό, όπως το φοιτητικό πάσο και τα φοιτητικά συγγράμματα. Αξιοπερίεργο παραμένει πως ενώ οι φοιτήτριες και οι φοιτητές εισέρχονται στη σχολή μέσω πανελληνίων θεωρούνται σπουδαστές ΙΕΚ αν και η κυβέρνηση προωθεί τετραετή προγράμματα σπουδών γεγονός που εγείρει ζήτημα συνταγματικότητας όπως τονίζει σε ανακοίνωση του Φοιτητικός Σύλλογος.

Ο φοιτητής της ΑΣΤΕΡ Χατζηγεωργίου Πέτρος μιλώντας στο documentonews.gr δήλωσε πως «ήρθε η ώρα για πράξεις και όχι για λόγια του αέρα και ψεύτικες υποσχέσεις, ελπίζουμε για το καλύτερο και σε συνεργασία με την ΑΣΤΕ Κρήτης θα προσπαθήσουμε για την αναβάθμιση των σχολών μας. Πιστεύω πως η αναβάθμιση της σχολής και του πτυχίου πρέπει να θεωρείται μονόδρομος και η μόνη λύση.»

Οι φοιτήτριες και οι φοιτητές των δύο σχολών προχώρησαν στην κατάληψη των σχολών (11/11 η Κρήτη και 8/12 η Ρόδος). Έκτοτε η ΑΣΤΕ ΡΟΔΟΥ βρίσκεται ακόμα υπό κατάληψη ενώ η ΑΣΤΕ ΚΡΗΤΗΣ σταμάτησε την κατάληψη το περασμένο Σάββατο (18/12) εν όψει την συνάντησης που θα έχουν οι σπουδαστές στις 22 Δεκεμβρίου με τον υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια.

Συνοπτικά, τα αιτήματα της κατάληψης των σπουδαστών της Ρόδου σχετίζονται με την αναβάθμιση πτυχίου σε ισότιμο με τα ΑΕΙ, την δυνατότητα συμμετοχής σε πρόγραμμα  Erasmus+, την δυνατότητα μεταπτυχιακού σε εγχώρια πανεπιστήμια, την παροχή φοιτητικής ταυτότητας (ΠΑΣΟ), την πρόσληψη καταρτισμένων εκπαιδευτικών, την παροχή εκπαιδευτικών συγγραμμάτων, την κατάργηση της απόφασης της προσθήκης 4ου έτους χωρίς την αναβάθμιση του πτυχίου ως αντισυνταγματική καθώς επίσης και την δημιουργία εστίας και κατοχύρωσης του δικαιώματος στην σίτιση.

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο φοιτητικός σύλλογος στις 20/12 αναφέρεται πως «το νέο 4ετές πρόγραμμα σπουδών των ΑΣΤΕ, αποτελεί μια νέα εξαπάτηση των σπουδαστών, οι οποίοι προσδοκούν με αυτό το πρόγραμμα να ενταχθούν στο 6ο επίπεδο του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων, αφού εισάγονται στη σχολή μέσω μηχανογραφικού. Επομένως, η μη εισαγωγή τους στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, καθιστά την νέα απόφαση του προστιθέμενου 8ου εξαμήνου ως αντισυνταγματική.»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter