Οι γάτες (Ιμαλαΐων) και τα ποντίκια

Οι γάτες (Ιμαλαΐων) και τα ποντίκια

Πριν από περίπου δέκα χρόνια έγινε γνωστό ότι ένας Βέλγος βουδιστής μοναχός στην Αφρική κατάφερε να εκπαιδεύσει αρουραίους ώστε να μπορούν να οσμίζονται εκρηκτικές ύλες (κυρίως νάρκες) καθώς και ασθένειες όπως η φυματίωση.

Ο Μπαρτ Βίτχενς επέλεξε τους αρουραίους επειδή αν εκπαιδευτούν είναι υπάκουοι και τους αρέσει να επαναλαμβάνουν τα ίδια καθήκοντα, ενώ διαθέτουν ισχυρή όσφρηση.

Το γεγονός αποτελεί μάλλον τη μοναδική περίπτωση που γνωρίζω –δεν ξέρω για σας– που μια κατηγορία τρωκτικών έχει εκπαιδευτεί από τον άνθρωπο για να προσφέρει έργο υπέρ του κοινωνικού συνόλου και της δημόσιας υγείας.

Ομως όταν οι γάτες των αγορών βγαίνουν ξανά στα μεϊντάνι εξαφανίζονται τα ποντίκια (του Σώματος Σαμαρειτών, Διασωστών) και επανέρχεται η κανονικότητα τόσο για τις γάτες όσο και για τους αρουραίους, οι οποίοι μπαίνουν στην υπηρεσία των κεραμιδόγατων και τα κάνουν πάλι κεραμιδαριό (χωρίς να συνυπολογίζω τα μέτρα της Κεραμέως).

Γιατί όπως ο Κυριάκος δεν τρέφει αυταπάτες για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες «γιατί κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στην ανθρώπινη φύση», έτσι κι εμείς οφείλουμε να μην τρέφουμε αυταπάτες για μια κυβέρνηση πολιτικής εξαπάτησης χωρίς αγυρτείες, γιατί κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στο πολιτικό τους DNA.

Αφού τα γατόνια ταΐσανε τους υπάκουους αρουραίους, τους ρίξανε στην αγορά να ναρκοθετήσουν το δημόσιο σύστημα υγείας, αφήνοντας ωστόσο πεντακάθαρα τα περάσματα και τα χωράφια της ιδιωτικής.

Ο,τι έγινε (άνοιγμα του τουρισμού χωρίς ενιαία μέτρα και υγειονομικά πρωτόκολλα στις πύλες εισόδου) και ό,τι δεν έγινε (ενίσχυση του ΕΣΥ με υγειονομικούς επιστήμονες, βιοϊατρική τεχνολογία και ΜΕΘ) αποδόθηκαν στις αποφάσεις την υγειονομικής επιτροπής.

Μόνο που δεν δημοσιοποιούν τα πρακτικά της επιτροπής όπως έχει αιτηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και κάποιους μήνες, ενώ –όπως αποκάλυψε η δημοσιογραφική έρευνα– οι αποφάσεις της επιτροπής (στο μέτρο που είναι δικές της) στηρίχτηκαν σε διπλές καταγραφές και λαθεμένα στοιχεία, όπως οι (υπο) καταγραφές στο Εθνικό Μητρώο Covid των θετικών κρουσμάτων, των διασωληνωμένων και νεκρών συγκριτικά με τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ. Ταυτόχρονα, το γατόνι (ο ανέμελος πρωθυπουργός) έκανε τη συγκλονιστική αποκάλυψη «γνωρίζω ότι υπάρχουν άνθρωποι εξαρτημένοι από τον μισθό» και μας αποτελείωσε (αποδεικνύοντας πόσο επικίνδυνος είναι) με τη δήλωση «είμαι σίγουρος πως η ανάκαμψη θα είναι ισχυρότατη μόλις έχουμε το εμβόλιο. Στην Ελλάδα οι αποταμιεύσεις αυξάνονται, που σημαίνει πως ο κόσμος θα θέλει να προβεί σε δαπάνες όταν η πανδημία τελειώσει. Και οι επιχειρήσεις θα θέλουν να επενδύσουν».

Κι ύστερα ήρθαν… οι αρουραίοι του, «ανθρώπινοι», όχι να ναρκοθετήσουν αλλά να κάνουν Κούγκι την πραγματική οικονομία με το σχέδιο Πισσαρίδη.

Και όταν το σκατό έφτασε στην κάλτσα (και δεν κρύβεται πια) ντύθηκαν οι αρουραίοι γάτες Ιμαλαΐων (αφού το συγκρότημα έχει εκτροφείο από παλιά) και βγήκαν στην αγορά να μας μεταδώσουν τη φθίση τους.

Ανακάλυψαν βίλα χλιδάτη, ανακάλυψαν «έσχες» εκατομμυρίων (χωρίς «πόθεν»), ανακάλυψαν του μπογιατζή τον… Παπαχρήστο.

Ψιτ, γατάκια, η βίλα στα Λεγρενά χρησιμοποιείται και ως γιάφκα του Νικολάς Μαδούρο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter