Οι GEMMA επιστρέφουν με νέο τραγούδι και συναυλίες σε όλη την Ελλάδα

Οι GEMMA επιστρέφουν με νέο τραγούδι και συναυλίες σε όλη την Ελλάδα

Η περιοδεία ξεκινάει από την Αθήνα στις 27 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται στην Πάτρα στις 9 Νοεμβρίου.

Οι GEMMA, μετά από ένα απίστευτα έντονο συναυλιακό καλοκαίρι, αφήνουν για λίγο την ιδιαίτερη πατρίδα τους την Κρήτη για να ταξιδέψουν με τις μουσικές τους στην Ελλάδα, ξεκινώντας από την Αθήνα στις 27 Οκτωβρίου με τελευταία στάση στην Πάτρα στις 9 Νοεμβρίου.

Το πενταμελές συγκρότημα από το Ρέθυμνο της Κρήτης που παντρεύει τους μοντέρνους ήχους με την κρητική παράδοση εκτός από το υλικό που κυκλοφόρησε μέσα στο 2021 θα παρουσιάσει και το ολοκαίνουργιο κομμάτι «Δρόμοι», συνοδευόμενο από ένα υπέροχο βίντεο, τους βρίσκει ανανεωμένους και έτοιμους να μας αποκαλύψουν τις καινούργιες ιστορίες τους. Εμπνέονται από ανθρώπους, από πόλεις, από δρόμους, και το εκφράζουν με έντονα ηλεκτρονικά στοιχεία μέσω των υπέροχων στίχων και ερμηνειών τους.

Οι GEMMA κυκλοφόρησαν πριν από ένα χρόνο την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά που φέρει το όνομά τους. Το «GEMMA» αποτελεί μία εξερεύνηση από την οποία δεν λείπουν γνώριμα στοιχεία από την παράδοση της Κρήτης, αφομοιωμένα σε πιο σύγχρονες μουσικές. Πρωτότυπες συνθέσεις, αλλά και διασκευές (όπως το παραδοσιακό Ριζίτικο «Ο Μπέλος»), με ηλεκτρονική post-rock αισθητική, synths, κιθάρες, μπάσο και τύμπανα. Prog& ψυχεδέλεια, brainwave και ταξιδιάρικες μελωδικές γραμμές, αέρινα φωνητικά που διατηρούν το Κρητικό γλωσσικό ιδίωμα.

Με το single «Μασέτι», που κυκλοφόρησε λίγους μήνες μετά το ντεμπούτο τους, αλλά και με την ολοκαίνουργια κυκλοφορία τους «Δρόμοι», κατάφεραν να εξελίξουν τον ήχο τους ακόμη περισσότερο, δημιουργώντας ρυθμούς που προκαλούν το σώμα και το μυαλό σε ένα πάρτι πέρα από περιορισμούς, πέρα από την κανονικότητα και τα δεσμά της.

Οι GEMMA στο Documento: «Κάποιοι αντιμετωπίζουν ακόμα τους μουσικούς ως χομπίστες»

Οι GEMMA, δεν είναι «μία ακόμη μπάντα». Είναι ένα ταξίδι συναισθημάτων, εικόνων και μουσικών τοπίων. Ψυχεδελικά ροκ ακούσματα, δεμένα με την ηλεκτρονική post αισθητική των GEMMA ολοκληρωτικά μοντέρνο, μοναδικά παραδοσιακό και σκοτεινό, προκλητικά ξεσηκωτικό.

Τους GEMMA αποτελούν οι Δανίλη Ευαγγελία (φωνή, loops), Καπαρός Γιώργος (παραγωγή, σύνθεση, loops, synths, κιθάρες), Μαυρογιαννάκης Νίκος (τύμπανα), ΠασχίδηςΑναστάσης (μπάσο) &Σπινθουράκης Αποστόλης (κρουστά, στίχοι).

Η νεραϊδίσια φωνή της Ευαγγελίας, έρχεται και δένει με τους απόκοσμους ήχους που δημιουργούν οι μουσικές, δημιουργώντας δίνες που ταξιδεύουν το μυαλό των ακροατών τους. ΕάνείστεfanτωνDeadCanDance, The Fog Ensemble, SleepingPillow, Archive, Mogwai, ΠαύλοςΠαυλίδης, Ozric Tentacles, Faithless, Röyksopp, TheProdigy, MassiveAttack, έχετε κάθε λόγο να αναζητήσετε τη δουλειά τουςκαινα δείτετουςGEMMAζωντανά!

ΑκολουθήστετουςGEMMA εδώ: Social & Streaming Links

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter