Οι γεραπετρίτηδες βλάπτουν σοβαρά την υγεία

Οι γεραπετρίτηδες βλάπτουν σοβαρά την υγεία

Εάν έχεις δεσμευθεί να αυξήσεις τις ΜΕΘ και μάλιστα εγκαίρως, πριν από 2ο κύμα πανδημίας, αλλά δεν το έκανες, τότε το μόνο που σου μένει είναι στρεψοδικία και ο κυνισμός.

Εάν είσαι Μητσοτάκης, μιλώντας στη Βουλή πετάς υπονοούμενα δεξιά και αριστερά ότι οι «άλλοι» (πάντα οι… άλλοι!) ευθύνονται γιατί τάχα είναι υπέρ της «χαλαρότητας» και καταλήγεις: «Διότι αν αυτό υπονοείτε, τότε πρέπει να σας πω ότι και αν γέμιζαν οι 3.000 Μονάδες Εντατικής Θεραπείας θα είχαμε 1.500 συμπολίτες μας οι οποίοι θα έχαναν τη ζωή τους περίπου κάθε εβδομάδα».

Κυνική διατύπωση και ολοφάνερη η στρεψοδικία. Αλλά τόσος είναι, τέτοια λέει.

Το επόμενο διάστημα δυστυχώς τα πράγματα πάνε χειρότερα, ειδικά στην Θεσσαλονίκη, και αναδεικνύονται τα ελλείμματα σχεδιασμού και η απουσία ενός οργανωτικού κέντρου για να αξιοποιηθούν όσο το δυνατόν καλύτερα όλες οι υπάρχουσες δυνατότητες της περιοχής έστω και με μεγάλη καθυστέρηση.

Οπότε εάν είσαι συντονιστής του κυβερνητικού έργου είναι λογικό να ερωτάσαι για αυτά και -εννοείται- για τις κλίνες ΜΕΘ που άρχισαν να φτιάχνονται με πολύμηνη καθυστέρηση. Και είναι λογικό, τότε, να αυτοκριτικαριστείς και να περιγράψεις λιτά και πειστικά πώς διορθώνεις τα λάθη σου. Για να μας πείσεις αυτές τις κρίσιμες ώρες ότι κάτι έχεις αντιληφθεί και κάτι θετικό θα κάνεις επιτέλους!

Εάν είσαι Γεραπετρίτης όμως δεν κάνεις αυτά που κάνουν οι απλοί, καθημερινοί άνθρωποι. Αγνοείς την αυτοκριτική και ταμπουρώνεσαι πίσω από σοφιστείες. Και τελικά -όπως είναι αναμενόμενο για τα στελέχη της «επιτελικής διακυβέρνησης» καταφεύγεις στον κυνισμό:

«Αν υποθέσουμε ότι είχαμε 5.000 ΜΕΘ, αυτό θα σήμαινε, κατά τη φυσιολογική φορά των πραγμάτων, ότι θα είχαμε έναν πολύ μεγαλύτερο αριθμό νεκρών, γιατί η θνητότητα μέσα στις μονάδες είναι περίπου στο μισό, 45-50%»

Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι εκτός ΜΕΘ οι χτυπημένοι βαριά από ον κορονοϊό καταλήγουν σε ποσοστό 75%, αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους Γεραπετρίτηδες. Και η ερώτηση που του έγινε για τις ΜΕΘ θεωρούσε δεδομένη την ανάγκη λήψης μέτρων προστασίας πριν να αρρωστήσει κάποιος αλλά οι «γαλάζιοι» στρεψόδικοι δεν αφήνουν τα στοιχεία να τους χαλάσουν την αφήγηση.

Άλλωστε, αυτό που κανοναρχεί τη σκέψη τους το έχει πει ήδη από τον Σεπτέμβριο, όταν θα έπρεπε να «τρέχουν» αντί να καταφεύγουν σε επικοινωνιακές ευκολίες, ο καθημερινός εκπρόσωπος του κυβερνητικού κυνισμού ο Πέτσας: «Αν είχαμε ακούσει τη συμβουλή του ΣΥΡΙΖΑ για τις ΜΕΘ θα είχαμε πετάξει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ».

Τι γίνεται τώρα που δεν τα «πέταξαν», το βλέπουμε όλοι. Και τι έρχεται στην οικονομία έστω κι αν δεν τα «πέταξαν» μπορούμε όλοι να το υποψιαζόμαστε.

Το προβλέπουν ακόμα και αυτοί, οι αρχιερείς του νεοφιλελεύθερου κυνισμού,που θεωρούν δεδομένο ότι εάν ο μη γένοιτο χρειαστούν μια κλίνη ΜΕΘ θα την έχουν.

Και για αυτό, επειδή το «βλέπουν»,έχουν αρχίσει να τα χάνουν και να τους φαίνεται.

Διαβάστε επίσης

Απίστευτος ισχυρισμός Γεραπετρίτη: Αν είχαμε 5.000 ΜΕΘ θα είχαμε πολύ περισσότερους νεκρούς (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter