Οι Γερμανοί ακροδεξιοί είναι… ναζί και δεν το κρύβουν!

Οι Γερμανοί ακροδεξιοί είναι… ναζί και δεν το κρύβουν!

Πολλοί βουλευτές της ακροδεξιάς Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) αποχώρησαν σήμερα από το κοινοβούλιο της Βαυαρίας, κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης στη μνήμη των θυμάτων του Ναζισμού, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις δηλώσεις που έκανε μια εξέχουσα προσωπικότητα της εβραϊκής κοινότητας.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στο τοπικό κοινοβούλιο, η Καρλότε Κνόμπλοχ, πρώην επικεφαλής του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου, χαρακτήρισε “αντιδημοκρατικό” κόμμα την AfD και την κατηγόρησε ότι υποβαθμίζει τα εγκλήματα των Ναζί.

“Υπάρχει ένα κόμμα που εκπροσωπείται εδώ και το οποίο περιφρονεί τις (δημοκρατικές) αξίες, υποτιμά τα ναζιστικά εγκλήματα και έχει στενούς δεσμούς με ακροδεξιές εξτρεμιστικές ομάδες”, είπε η Κνόμπλοχ, η οποία είναι επιζήσασα του Ολοκαυτώματος. “Αυτή η αυτοαποκαλούμενη Εναλλακτική για τη Γερμανία βασίζει την πολιτική της στο μίσος και την περιθωριοποίηση”, πρόσθεσε.

Οι βουλευτές της AfD αποχώρησαν κατά τη διάρκεια της ομιλίας ενώ, μόλις ολοκλήρωσε η Κνόμπλοχ, οι βουλευτές των άλλων κομμάτων σηκώθηκαν από τα έδρανά τους και την χειροκρότησαν όρθιοι.

Πολλά μέλη της AfD έχουν επικρίνει τον τρόπο με τον οποίο η Γερμανία τιμά τη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, με κάποιους να υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να ξαναγραφτεί η ιστορία για να επικεντρωθεί περισσότερο στους Γερμανούς που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Το κόμμα εκπροσωπείται στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο από το 2017 και μπήκε στο τοπικό κοινοβούλιο της Βαυαρίας πέρσι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter