Οι γιατροί δίνουν τη ζωή τους, εμείς ό,τι μπορούμε. Δωρεάν το Documento

Οι γιατροί δίνουν τη ζωή τους, εμείς ό,τι μπορούμε. Δωρεάν το Documento

Αυτός ο κορονοϊός δεν σέβεται ούτε γαλαζοαίματους, ούτε πρωτόκολλα. Δυστυχώς εμάς δεν μας βρίσκεται ούτε κάστρο να αποσυρθούμε, ούτε βασίλειο να μας ταϊζει. Ό,τι αποφασίσουμε να κάνουμε έχει ως κίνητρα όσα ιεραρχούμε ως αναγκαία και «μερικά πράγματα που δεν μετριούνται» όπως θα έλεγε και ο ποιητής.

Ζούμε καταστάσεις που θα κυλήσουν την Ιστορία με τη μορφή χιονοστιβάδας η οποία λίγο πριν είχε ξεκινήσει σαν μια μικρή , απειροελάχιστη και ακίνδυνη μάζα χιόνι. Ο κόσμος αλλάζει για άλλους λόγους και με άλλο τρόπο από αυτόν που υπέθετε κανείς. Θα υπάρχει πολύς χρόνος για φιλοσοφικές αναζητήσεις στο μέλλον, πάνω από ερείπια και πολύ πόνο.

Η Ελλάδα μέσα σε ελάχιστα χρόνια μπαίνει σε μια νέα κρίση και οι συνθήκες γίνονται σκληρές και άδικες για τους κατοίκους της χώρας που έχουν δεινοπαθήσει. Στη νέα αβεβαιότητα που αντικαθιστά τις άθλιες βεβαιότητες με τα στατιστικά της δημοσιονομικής ορθοδοξίας, έχει σημασία να ξέρουμε τι συμβαίνει. Μέχρι να ανακαλύψουν οι επιστήμονες πώς θα αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός, η μοναδική αποτελεσματική συνταγή είναι η γνώση.

Από τη στιγμή που η πανδημία απείλησε την Ελλάδα, το Documento πρώτο απ όλους είχε αναδείξει την αβλεψία που υπήρξε με τα κρούσματα που έφτασαν από τους Αγίους Τόπους. Όσο εξελίσσονταν τα γεγονότα, το Documento με υπευθυνότητα, ανακοίνωσε πως θα καταγράφει όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και τον κόσμο, στηριζόμενο πάντα στις επίσημες ανακοινώσεις και τις οδηγίες των Αρχών. Δεν είναι καιροί ούτε για πρωτιές, ούτε για εντυπώσεις.

Ταυτόχρονα ασκήσαμε και ασκούμε κριτική σε φαινόμενα πολιτικής επιπολαιότητας και ανεύθυνες στάσεις. Πρωτίστως τονίζουμε μέρες τώρα πως αυτό που αποδεικνύει η πανδημία είναι η αναγκαιότητα να υπάρχει Δημόσια Υγεία και κοινωνική πρόνοια που εγγυώνται την ζωή των πολιτών. Τα νεοφιλελεύθερα αφηγήματα κόλλησαν πριν απ όλους κορονοϊό και οι άλλοτε αρχιερείς της λιτότητας και της «επιχειρηματικότητας» έγιναν ξαφνικά κρατιστές που περιμένουν από το κράτος σωτηρία και επιδοτήσεις.

Από τη Δευτέρα, το Documento, όπως και το documentonews.gr και το koutipandoras.gr, προχώρησαν σε τηλεργασία. Η απόφαση πάρθηκε από την ιδιοκτησία για να μην θέσουμε τους εργαζόμενους σε κίνδυνο. Τα τεχνολογικά μέσα μας δίνουν τη δυνατότητα να υλοποιήσουμε αυτό το μοντέλο χωρίς να κάνουμε καμία έκπτωση στην ενημέρωση.

Με αίσθηση της ευθύνης που μας βαραίνει, αποφασίσαμε να μην αντιμετωπίσουμε την κατάσταση λογιστικά. Παρότι η κατάσταση στο Documento είναι δύσκολη, αφού ο πρωθυπουργός της χώρας με πρωτοφανή μικρότητα και πιέσεις στην αγορά έκοψε τη διαφήμιση από την εφημερίδα (μας κρατάει λένε κακία επειδή αποκαλύψαμε τον παιδεραστή φίλο του Νίκο Γεωργιάδη. Γιατί άραγε;) αποφασίσαμε να εντείνουμε τις προσπάθειες για υπεύθυνη ενημέρωση.

Η δημοσιογραφική ομάδα του Documento αποστέλλει κάθε μέρα newsletter σε δεκάδες χιλιάδες αναγνώστες με πλήρη ενημέρωση για την πανδημία. Η διανομή της εφημερίδας όπως μας ενημέρωσε το Πρακτορείο Άργος είναι προβληματική αφού κλείνουν λόγω της πανδημίας σημεία πώλησης. Ωστόσο είναι αναγκαίο οι πολίτες να ενημερώνονται χωρίς να διακινδυνεύουν και χωρίς να φοβούνται.

Αποφασίσαμε λοιπόν να αναλάβουμε το οικονομικό κόστος, γι’ αυτό το κρίσιμο διάστημα, ώστε η εφημερίδα να φτάσει παντού, εκτός από τη κλασσική μορφή εντύπου, δωρεάν μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα www.pressreader.com. Mε ένα μόνο κλικ, μπορεί οποιοσδήποτε, από οποιοδήποτε σημείο, να κατεβάσει το Documento, είτε στην κλασσική μορφή PDF όπως τυπώνεται στο τυπογραφείο, είτε σε φιλικό περιβάλλον που προσομοιάζει σε site. Μαζί με το Documento μπορεί να κατεβάσει και το HOT DOC ή το HOT DOC History.

Η προσφορά μας είναι ελάχιστη μπροστά σε αυτά που δίνουν άλλοι αυτή τη στιγμή από άλλα μετερίζια. Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, φίλοι, γνωστοί μας, οι άνθρωποί μας, δουλεύουν με αυταπάρνηση για να σώσουν ζωές. Εμείς απλώς προσπαθούμε όσο μπορούμε να σώσουμε την ενημέρωση.

Όλοι μαζί λοιπόν, διαδίδουμε τη γνώση, όχι τον ιό.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter