Οι γιατροί ετοιμάζονται για δικαστήρια κατά του ασφαλιστικού και φορολογικού

Οι γιατροί  ετοιμάζονται για δικαστήρια κατά του ασφαλιστικού και φορολογικού

Κάθε ένδικο μέσο, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, ενάντια στο νέο ασφαλιστικό και φορολογικό σύστημα θα εξαντλήσει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

(ΙΣΑ), όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του, κάνοντας λόγο για «επαγγελματική και οικονομική εξόντωση του ιατρικού κόσμου». Όπως σημειώνεται «οι άμεσες συνέπειες από την εφαρμογή του νέου συστήματος θα είναι να κλείσουν χιλιάδες ιατρεία και εργαστήρια και η υγεία θα παραδοθεί στους μεγάλους ομίλους του εξωτερικού που θα λειτουργούν με φτηνό ιατρικό προσωπικό».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «ήδη από τα πρώτα 24ωρα του νέου έτους διαφαίνονται τα δυσμενή αποτελέσματα, καθώς πολλοί γιατροί προβαίνουν σε ανάκληση της λειτουργίας των ιατρείων τους».

Ο ΙΣΑ χαρακτηρίζει «καταστροφικό» το νέο σύστημα «καθώς», όπως υποστηρίζει, «προβλέπει τη μείωση των νέων συντάξεων κατά 25%, τη «δήμευση» έως και του 70% του καθαρού εισοδήματος, καθώς και τον τετραπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών. Επιβαρύνει όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα τους πιο αδύναμους, οδηγεί στη φτωχοποίηση τη μεσαία τάξη και κηρύττει τον πόλεμο στους νέους τους οποίους οδηγεί στην ξενιτιά».

Σχολιάζοντας το θέμα ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, ανέφερε ότι «η κυβέρνηση έχει ιστορικές ευθύνες για τις καταστροφικές συνέπειες αυτού του κοινωνικά ανάλγητου ασφαλιστικού και φορολογικού συστήματος που οδηγεί στην επαγγελματική και οικονομική εξόντωση τους ασφαλισμένους. Πουθενά στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν υπάρχει ανάλογο σύστημα που να κατανέμει τόσο ανισοβαρώς τα βάρη, μεταφέροντας το πρόβλημα στις επόμενες γενεές».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter