Γιατροί καταγγέλλουν φραστική επίθεση της Παγώνη σε συνάδερφο τους

Γιατροί καταγγέλλουν φραστική επίθεση της Παγώνη σε συνάδερφο τους

Τη φραστική επίθεση σε ειδικευόμενο γιατρό από την αντιπρόεδρο της ΕΓ της ΟΕΝΓΕ Ματίνα Παγώνη, καταγγέλλει η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών.Ο γιατρός αναφέρθηκε στα απάνθρωπα ωράρια και τις συνθήκες που δουλεύουν οι ειδικευόμενοι ιατροί και η Μ. Παγώνη «επέλεξε να μην εκπροσωπεί τους γιατρούς αλλά την παράταξη της κυβέρνησης, τη ΔΑΚΕ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Την Παρασκευή 5/3/21, μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, η αντιπρόεδρος της ΕΓ της ΟΕΝΓΕ κα Παγώνη (δείτε εδώ), αντί να ασχοληθεί με την τραγική κατάσταση που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα με την πανδημία να καλπάζει, φρόντισε να επιτεθεί φραστικά σε συνάδελφο ειδικευόμενο σε κλινική Covid που βρισκόταν σε διπλανό τηλεοπτικό παράθυρο, επειδή ανέδειξε τα απάνθρωπα ωράρια και τις συνθήκες με τις οποίες δουλεύουν οι ειδικευόμενοι ιατροί σήμερα εν μέσω Covid-19.

Πρώτο: δεν είναι δυνατόν η αντιπρόεδρος της ΟΕΝΓΕ να μιλά υποτιμητικά σε έναν συνάδελφο απλά και μόνο επειδή είναι ειδικευόμενος. Η ΟΕΝΓΕ εκπροσωπεί όλους τους ιατρούς χωρίς να κάνει οποιουδήποτε είδους διακρίσεις.

Δεύτερο: αντί να δίνει άλλοθι σε όλες τις κυβερνήσεις της χώρας οι οποίες έχουν διαμορφώσει και συντηρούν εδώ και χρόνια ένα καθεστώς γαλέρας για τους ειδικευόμενους ιατρούς, λέγοντας ότι «έτσι ήταν πάντα τα ωράρια των ειδικευομένων γιατί είναι σε διαδικασία εκπαίδευσης», θα έπρεπε, ως εκπρόσωπος των ιατρών, να παλεύει για την αλλαγή αυτής της κατάστασης. Η ανθρώπινη κοινωνία θα έπρεπε να εξελίσσεται και να προχωράει κα Παγώνη και όχι να μένει προσκολλημένη στο παρελθόν διαιωνίζοντας όλα τα κακώς κείμενα.

Τρίτο: πώς ακριβώς συμβαδίζει η καλύτερη εκπαίδευση ενός ειδικευόμενου με την υπερεργασία του; Όταν πχ ένας ειδικευόμενος εφημερεύει 24 ώρες και την επόμενη μέρα δουλεύει σερί άυπνος άλλες 10 και γυρνάει σπίτι του χωρίς να έχει κουράγιο ούτε να φάει, πού θα βρει καθαρό μυαλό για να διαβάσει; Και αν κάνει κάποιο λάθος με τους ασθενείς του λόγω της κούρασης; Δε θα κατηγορηθεί ότι φταίει και δεν έχει δικαίωμα να κάνει λάθη;

Τέταρτο: οι ειδικευόμενοι δεν είναι άνθρωποι κα Παγώνη; Δεν έχουν ανάγκη για ξεκούραση, για ελεύθερο χρόνο, για κοινωνικοποίηση, για την οικογένειά τους κλπ.; Ή μήπως θα πρέπει για τα 5 χρόνια της ειδικότητάς τους να αποκόπτονται από τη ζωή;

Πέμπτο: και οι ιατροί εργαζόμενοι είναι. Αλίμονο αν δεχτούμε, στο όνομα του «λειτουργήματος», ότι ένας γιατρός δε θα έπρεπε να έχει ωράριο, να έχει εργασιακά δικαιώματα κ.λπ. Γιατί η κα Παγώνη αυτό προτάσσει.

Η πραγματικότητα είναι ότι αυτό που εξόργισε την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ είναι ότι ο συνάδελφος ανέδειξε με την παρέμβαση του τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας που έχει οδηγήσει τα νοσοκομεία σε ασφυξία, ότι αναφέρθηκε στις τραγικές ελλείψεις του Λαϊκού Νοσοκομείου, στις οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι ειδικευόμενοι. Είναι τουλάχιστον ντροπή να ισχυρίζεσαι ότι «οι ειδικευόμενοι κάθονται στο νοσοκομείο και μετά τη λήξη του ωραρίου τους γιατί κάνουν επιστημονικές εργασίες» και όχι επειδή υπάρχουν τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, και όχι επειδή πλημμυρίζουν οι κλινικές με ασθενείς Covid επειδή η κυβέρνηση αρνείται ακόμα και τώρα να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα.

Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται περίτρανα ο ρόλος του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Η κα Παγώνη επέλεξε να μην εκπροσωπεί τους γιατρούς αλλά την παράταξη της κυβέρνησης, τη ΔΑΚΕ. Η πρόσφατη πραγματικότητα έχει δείξει με οδυνηρό τρόπο ότι αυτά τα δύο δε συμβαδίζουν. Ή με τους γιατρούς ή με την πολιτική της κυβέρνησης κ. Παγώνη.»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter