Οι γιατροί κρεμούν στα μανταλάκια το κυβερνητικό αφήγημα για θωράκιση του ΕΣΥ

Οι γιατροί κρεμούν στα μανταλάκια το κυβερνητικό αφήγημα για θωράκιση του ΕΣΥ

Καταρρίπτεται το αφήγημα της κυβέρνησης για θωράκιση του ΕΣΥ λένε οι νοσοκομειακοί γιατροί μετά της “κραυγή αγωνίας” των έξι διευθυντών του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», καθώς επίσης και του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας και της υπεύθυνης της πτέρυγας Covid-19 στο Π.Γ.Κ.Ν «Νίκαιας».

Είναι επιτακτική ανάγκη να υιοθετήσει επιτέλους η Κυβέρνηση τις προτάσεις των νοσοκομειακών γιατρών από την αρχή της πανδημίας, για την ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.

Δείτε επίσης: Γιατροί νοσοκομείου Νίκαιας για κυβέρνηση: Να σταματήσει να φτιάχνει κλίνες νοσηλείας στα χαρτιά

Οι γιατροί ζητούν τη λειτουργία καταλυμάτων που θα στεγάζουν προσωρινά ασυμπτωματικούς ή ασθενείς με ελαφρά συμπτώματα, οι οποίοι δεν έχουν στέγη ή διαβιούν σε συνθήκες που ευνοούν την υπερμετάδοση. Την αύξηση της διαθεσιμότητας σε μοριακούς ελέγχους για νοσηλευόμενους και εξωτερικούς ασθενείς ειδικών μονάδων. Τη διάθεση μεταφραστών γλωσσών που ομιλούν οι πολυπληθέστερες ομάδες των μεταναστών. Την άμεση αποφόρτιση του νοσοκομείου από ασθενείς Covid-19 σε απλή νοσηλεία, με διακομιδή σε άλλα ιδρύματα. 

Τον σαφή προσδιορισμό υπό τις παρούσες συνθήκες, του αριθμού κλινών ΜΕΘ και κλινών θαλάμου που θα διατίθενται για ασθενείς με Covid-19. Η διαθεσιμότητα θα αυξάνεται μόνο σε συνθήκες υπερπλήρωσης και των άλλων διαθέσιμων δομών στη Αττική, που απευχόμαστε. Την ισόρροπη στελέχωση και την ανάπτυξη των Τμημάτων με γνώμονα τις διαχρονικές ανάγκες και όχι μόνο τις συγκυριακές.

Να υπενθυμίσουμε ότι αύριο θα πραγματοποιηθεί 24ωρη Πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας στις 12.00 μμ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter