Οι γιατροί της Θεσσαλονίκης δεν θέλουν τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ)

Οι γιατροί της Θεσσαλονίκης δεν θέλουν τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ)

Την αντίθεσή του στη λειτουργία των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ), προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι με αυτές υποβαθμίζονται οι υπηρεσίες υγείας.

 Μάλιστα ο πρόεδρος του ΙΣΘ, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, αναφερόμενος στις τρεις πρώτες ΤΟΜΥ που εγκαινιάστηκαν από τον πρωθυπουργό στη δυτική Θεσσαλονίκη, υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση χτίζει φράχτη που θα περιορίζει την πρόσβαση των ασθενών σε ειδικούς γιατρούς και νοσοκομεία.

«Στην πραγματικότητα το δίκτυο των ΤΟΜΥ θα αφορά σε πλήρη ανάπτυξη 3.000.000 πολίτες για τους οποίους η πρόσβαση σε ειδικό γιατρό ή νοσοκομείο θα είναι εφικτή μόνο μέσω της παραπομπής από τα στελέχη των ΤΟΜΥ. Γι’ αυτούς τους πολίτες η ελεύθερη επιλογή γιατρού θα καταργηθεί ώστε οι υπηρεσίες υγείας θα παρέχονται κατά τις ιδεολογικές αρχές του υπουργείου με λιγότερα χρήματα. Για τους υπόλοιπους πολίτες αναμένουμε την προς το χειρότερο αναθεώρηση των συμβάσεων των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε απώλεια ιατρικού δυναμικού προς κάθε κατεύθυνση και επακόλουθη υποβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας» αναφέρονται, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση του ΙΣΘ, την οποία υπογράφει ο κ. Εξαδάκτυλος

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας «αντί να οργανώσει Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που θα αξιοποιεί τον μεγάλο αριθμό των ειδικών γιατρών που διαθέτει η χώρα, των κρατικών αλλά και των ιδιωτικών δομών υγείας, επέλεξε τη δημιουργία ενός αναχρονιστικού συστήματος, κατά αναλογία συστημάτων που δημιουργήθηκαν στην Δυτική Ευρώπη αμέσως μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ή στη Σοβιετική Ένωση με τους γιατρούς δύο ταχυτήτων».

«Το νέο σύστημα είναι απωθητικό για τους γιατρούς, διότι δεν εξασφαλίζει επιστημονική προοπτική, είναι ασαφείς οι σχέσεις εργασίας και οι αμοιβές, ενώ η βιωσιμότητα του συστήματος μετά τη λήξη του ΕΣΠΑ είναι αμφίβολη. Για το λόγο αυτό, προβλέπεται ιατρικές υπηρεσίες να παρέχονται και από μη γιατρούς» καταλήγει ο κ. Εξαδάκτυλος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter