Οι Γιατροί χωρίς Σύνορα καταγγέλλουν πως η Αστυνομία τους απέκλεισε από την κλινική τους στη Λέσβο

Σήμερα το πρωί «η ελληνική αστυνομία απέκλεισε τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα από την πρόσβαση στη νέα κλινική τους στη Λέσβο», όπως καταγγέλλει η οργάνωση σε ανάρτησή της

Οι «ΓχΣ» εξηγούν, ότι παραμένουν ο μόνος ιατρικός φορέας στη συγκεκριμένη ζώνη, «αλλά συνεχίζουμε να μην έχουμε πρόσβαση. Πολλοί άνθρωποι χρειάζονται ιατρική βοήθεια, αλλά δεν μπορούμε να τους προσεγγίσουμε».

Η αστυνομική επιχείρηση για τη μετακίνηση των προσφύγων στη νέα εγκατάσταση στο Καρά Τεπέ, συνεχίζεται και οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ζητούν «να μην εμποδίζεται η παροχή ιατρικής φροντίδας».

ΕΚΤΑΚΤΟ: Σήμερα το πρωί η ελληνική αστυνομία απέκλεισε την ομάδα μας από την πρόσβαση στη νέα κλινική μας #Lesbos. Η...

Gepostet von Médecins Sans Frontières Greece (MSF)| Γιατροί Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) am Donnerstag, 17. September 2020

Αργότερα με νέα ανάρτησή τους επισημαίνουν:

Μετά από πολλές ώρες, ανοίξαμε ξανά την κλινική μας. Η επιχείρηση μεταφοράς ανθρώπων στη νέα δομή συνεχίζεται και ελπίζουμε ότι η κατάσταση δεν θα εκτραχυνθεί. Είναι ανησυχητικό ότι κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, η παροχή ιατρικής φροντίδας αναγκάστηκε να διακοπεί.‬

‪Μετά από πολλές ώρες, ανοίξαμε ξανά την κλινική μας. Η επιχείρηση μεταφοράς ανθρώπων στη νέα δομή συνεχίζεται και...

Gepostet von Médecins Sans Frontières Greece (MSF)| Γιατροί Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) am Donnerstag, 17. September 2020
ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.