Οι γκρίζες ζώνες του προγράμματος της ΝΔ

Οι γκρίζες ζώνες του προγράμματος της ΝΔ

Το πρόγραμμα της ΝΔ, το οποίο μπορεί κανείς να βρει πολύ εύκολα στο διαδίκτυο, στο site της ΝΔ, είναι γεμάτο γκρίζες ζώνες. Για την ακρίβεια είναι μια γκρίζα ζώνη από μόνο του και το τοπίο γκριζάρει ακόμη περισσότερο αν ρωτήσει κανείς τα κορυφαία στελέχη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σχετικά. 

Το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκη αρνείται την τηλεμαχία με τον Αλέξη Τσίπρα και ταυτόχρονα ο ίδιος και τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ απολαμβάνουν μια μιντιακή ασυλία, σε σημείο ουδείς «συνάδελφος» να τους στριμώχνει αλλά να αρκούνται σε γλυκανάλατες και εύπεπτες σαλάτες του τύπου «ο γάμος του Κικίλια» και «ο λύκος που έγινε αρνάκι» για τον Άδωνη Γεωργιάδη, κάνει την όλη κατάσταση πιο γκρίζα κι από τα Αιγαίο στο μυαλό του Ερντογάν.

Το αστείο είναι πως όλοι αυτοί, δημοσιογράφοι, καναλάρχες, οικονομική ελίτ και οι πέριξ αυτών, συμπεριφέρονται σαν η χώρα, μετά την εκλογή του Κυριάκου εννοείται, θα μπει σε ένα είδος αυτόματου πιλότου ευτυχίας, τα επιτόκια θα πέσουν κι άλλο, οι επιχειρηματίες θα στριμώχνονται στην ουρά ποιος θα πρωτοεπενδύσει, η ανάπτυξη θα σπάσει παγκόσμιο ρεκόρ και το χρηματιστήριο θα γνωρίσει παλιές δόξες των ημερών Σημίτη!

Όλα τα παραπάνω θα γίνουν μόνο και μόνο στο άκουσμα της έλευσης του Κυριάκου!

Έχουν αρχίσει ήδη να γίνονται. Μη γελάτε, αυτό λένε στη ΝΔ, αυτό λένε τα στελέχη της στα τηλεπαράθυρα. Το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ λέγεται Κυριάκος. Κάτι σαν το «Open Sesame».

Όταν ρώτησα στην εκπομπή μου τον κ. Κουμουτσάκο, που θα βρουν ισοδύναμα για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών στους ελεύθερους επαγγελματίες μου απάντησε από την αύξηση της Ανάπτυξης!

Όταν ρώτησα το ίδιο τον κ. Χατζηδάκη μου απάντησε από τον κανόνα μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις στο Δημόσιο που σήμερα είναι 1 προς 1!

Είναι δηλαδή σαν να ρωτάς έναν πολίτη που θα βρει χρήματα να πληρώσει τις διακοπές του το φετινό καλοκαίρι και σου απαντά από την αύξηση του τουρισμού την επόμενη δεκαετία που θα ρίξει τις τιμές στα ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Μη γελάτε, έτσι είναι ο καπιταλισμός, πουλάει ελπίδα απλά στη ΝΔ ξεπέρασαν και τον Άνταμ Σμιθ.

Ας δούμε όμως μερικά παραδείγματα. Πρώτο και καλύτερο η κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου και οι τρεις πυλώνες του ασφαλιστικού από την περίφημη σχολή του Σικάγο και τον Μίλτον Φρίντμαν. Η εφαρμογή του εν λόγο συστήματος θα επιφέρει μια τεράστια τρύπα στις ήδη καταβληθείσες συντάξεις αφού θα μειωθούν οι εισφορές. Κανείς δεν λέει και κανείς δεν ρωτά τι θα γίνει με αυτήν την τρύπα; Επιπροσθέτως η βασική σύνταξη για όλους τους νεοεισερχόμενους στο σύστημα θα πέσει κάτω από 400 €. Για το επικουρικό τι να πούμε, τα στοιχεία μιλάνε από μόνα τους ενώ ο τρίτος πυλώνας η ιδιωτική ασφάλιση είναι όποιος έχει πληρώνει! Άμα έχει λέω εγώ πληρώνει και σήμερα, αλλά στη ΝΔ δεν θέλουν αυτό. Θέλουν να ρίξουν τις εισφορές και το περίσσευμα να διοχετευτεί στις ιδιωτικές ασφαλιστικές. Στη Χιλή που εφαρμόστηκε το σύστημα εδώ και 30 χρόνια το 80% των συνταξιούχων λαμβάνει λιγότερη σύνταξη από τον κατώτατο μισθό στη χώρα διότι απλά δεν είχε να πληρώσει τον τρίτο πυλώνα. Σκεφτείτε στην Ελλάδα της κρίσης και των μισθών των 800 €. Μύλος, αλλά κανείς δεν ρωτά, κανείς δεν μοιάζει να ανησυχεί, είπαμε «Open Sesame»!

Στη ΝΔ έχουν εξαγγείλει και ένα «Νέο αποτελεσματικό πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας και μετά την κατάργηση του νόμου Κατσέλη την 31/12/18 και παρεμβάσεις για ταχύτερη εκδίκαση των εκκρεμών υποθέσεων του ν. Κατσέλη, ώστε να σταματήσει η ομηρία 130.000 οικογενειών»! Τι σημαίνει αλήθεια αυτό; Κανείς δεν ρωτά.

Για να μην υπενθυμίσω τη «Μείωση του φορολογικού συντελεστή στα επιχειρηματικά κέρδη από το 29% στο 20% σε δύο φάσεις», τη «Μείωση της φορολόγησης στα μερίσματα από το 15% στο 5%, που ευνοεί κυρίως τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες» (εδώ γελάνε γιατί όλοι οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες στο portofolio τους έχουν μετοχές Α.Ε.), την αύξηση του ορίου υπαγωγής στο ΦΠΑ στις 25,000 € από τις 10,000 €.

Με αυτά δεν κινδυνεύει ο στόχος του πλεονάσματος, μόνο με τα μέτρα που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας κινδυνεύει; Ρώτησε τον Γιάννη Στουρνάρα, θα μου πείτε και θα έχετε δίκιο. Αλλά κι εδώ το «Open Sesami» έχει τη λύση. Ο Κυριάκος θα πάει στις Βρυξέλλες και μόλις τον δουν θα μειώσουν τον στόχο από 3,5% του ΑΕΠ στο 2,5%, ο Γιάννης Στουρνάρας θα σταματήσει να το παίζει Παΐσιος και ο Πορτοσάλτε που θα μείνει μόνος του στον ΣΚΑΙ σαν την καλαμιά στον κάμπο θα φωνάζει κάθε πρωί «Open Sesami» και θα κρούει ανοιχτές θύρες! Γιατί γελάτε κύριοι που θέλετε και «ντιμπέι»;   

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter