Οι «Γκρούεζες» των εμβολιασμών

Οι «Γκρούεζες» των εμβολιασμών

Είσαι πολίτης που ανήκει σε ευπαθή οµάδα ή υγειονοµικός που δίνει τη µάχη της πρώτης γραµµής για την αντιµετώπιση του κορονοϊού; Τότε θα περιµένεις στην ουρά για το εµβόλιο. Είσαι υπουργός ή κοµµατικό στέλεχος της Ν∆ του Κυριάκου Μητσοτάκη; Τότε όχι µόνο δικαιούσαι να εµβολιαστείς κατά προτεραιότητα, αλλά έχεις και το θράσος να ανεβάζεις στα social media ακόµη και σέλφι µε τον εµβολιασµό σου.

 Οσα έγιναν τις προηγούµενες µέρες µε τους εµβολιασµούς υπουργών και «γαλάζιων» κοµµατικών στελεχών συνιστούν µνηµείο αναξιοκρατίας και αδιαφορίας των πολιτικών ταγών για τους πολίτες που τους τίµησαν µε την ψήφο τους αλλά και για τους υγειονοµικούς, τους οποίους πριν από µερικούς µήνες ζητούσαν να χειροκροτήσουµε από τα µπαλκόνια.

Ο σάλος µε τους «γαλάζιους» εµβολιασµούς ήταν τέτοιος που η χώρα µας έγινε ακόµη µια φορά διεθνώς ρεζίλι επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, µε δηµοσιεύσεις στο Euronews, το Associated Press και στην ολλανδική «Algemeen Dagblad», µε το Politico να έχει εκτενές αφιέρωµα. Το φαινόµενο «Γκρούεζας» διαχρονικό, ακόµη και σε ένα σοβαρό ζήτηµα δηµόσιας υγείας που έχει να κάνει µε την ανθρώπινη ζωή.

Ενδεικτικά µόνο κάποιοι από τους… περήφανους εµβολιασθέντες, καθώς οι περισσότεροι φρόντισαν να κινηθούν εν κρυπτώ.

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών

Ηταν από τους πρώτους που έσπευσαν. Γεννημένος το 1969, ο Μιλτ. Βαρβιτσιώτης δεν φαίνεται να ανήκει σε κάποια από τις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες, τουλάχιστον ηλικιακά. Ο ίδιος έσπευσε να ανακοινώσει τον εμβολιασμό με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. «Σήμερα στο ΠΓΝ Αττικόν έκανα το εμβόλιο κατά του Covid-19» σημείωσε. «Ευχαριστούμε τους χιλιάδες εθελοντές και επιστήμονες απ’ όλο τον κόσμο που μας παρείχαν αυτό το δώρο ζωής. Ο εμβολιασμός είναι ο μόνος ασφαλής δρόμος προς την ελευθερία. Σηκώνουμε μανίκια για να πάρουμε πίσω τις ζωές μας». Το ερώτημα βέβαια που τίθεται είναι γιατί κρίθηκε ότι ο μόλις 51 ετών υφυπουργός έχει περισσότερη ανάγκη το εμβόλιο από κάποιον ίδιας ηλικίας γιατρό ή νοσηλευτή σε νοσοκομείο αναφοράς. Μάλλον την απάντηση θα πρέπει να δώσουν ο ίδιος και ο πρωθυπουργός.

Πόπη Καλαϊτζή, Πολιτευτής ΝΔ, σύζυγος υπουργού Κωστή Χατζηδάκη

Ακόμη ένα πρόσωπο που έσπευσε να εμβολιαστεί κατά παρέκκλιση κάθε δεοντολογίας ήταν η σύζυγος του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Γεννημένη το 1979, δηλαδή μόλις 41 ετών, πλαστική χειρουργός στο επάγγελμα, δημοσιοποίησε με περηφάνια τον εμβολιασμό της. Στα social media ξέσπασε σάλος. Κάποιοι προσπάθησαν να μπαλώσουν την κυβερνητική εύνοια προς τους συγγενείς και φίλους λέγοντας ότι είναι γιατρός. Το κακό βέβαια είχε γίνει. Η σύζυγος Χατζηδάκη είναι πλαστική χειρουργός στο Ασκληπιείο και δεν βρίσκεται στην πρώτη γραμμή στη μάχη κατά του κορονοϊού. Χιλιάδες γιατροί όλων των ηλικιών, συμπεριλαμβανομένων και γιατρών με υποκείμενα νοσήματα, αναμένουν πότε θα εμβολιαστούν. Η ίδια είχε διαφορετική αντιμετώπιση ξεκάθαρα επειδή είναι σύζυγος υπουργού αλλά και πολιτευτής της ΝΔ και όχι λόγω της ιδιότητάς της.

Αδωνης Γεωργιάδης, Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Δεν θα μπορούσε να λείπει από τον αναξιοκρατικό χορό των κυβερνητικών εμβολιασμών. Σε αντίθεση με τη στάση σχεδόν όλων των Ευρωπαίων πολιτικών, ο ίδιος έσπευσε, χωρίς σέλφι αυτός, να εμβολιαστεί, θεωρώντας εαυτόν αναντικατάστατο και κρίσιμο για τη «συνέχεια του κράτους», επομένως δικαιωματικά πάνω από γιατρούς και πολίτες ευπαθών ομάδων. Μόλις 48 ετών, δεν έχει δηλαδή ηλικιακά προτεραιότητα. Κριτήριο για την επιλογή του ήταν η υπουργική ιδιότητα. Την ώρα που ακόμη και η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ περιμένει στη σειρά της, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ παραδίδει μαθήματα αναξιοκρατίας ακόμη και για ένα θέμα δημόσιας υγείας.

Κώστας Βλάσης, Υφυπουργός Εξωτερικών

Ακόμη ένα κυβερνητικό στέλεχος που έσπευσε να εμβολιαστεί εκμεταλλευόμενο την ιδιότητά του. Την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου ενημέρωνε τους ακόλουθούς του στο Twitter ότι εμβολιάστηκε κατά της Covid-19, αναρτώντας την ανάλογη φωτογραφία και μήνυμα που ανέφερε: «Επιτέλους παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας». Μόλις 45 χρόνων, είναι χειρουργός ορθοπεδικός. Δεν είναι όμως στην πρώτη γραμμή κατά του κορονοϊού όπως χιλιάδες άλλοι συνάδελφοί του οι οποίοι θέτουν καθημερινά τη ζωή τους σε κίνδυνο.

Αιμίλιος Βουγιουκλάκης, Δημοτικός σύμβουλος Γλυφάδας

Ακόμη μια περίπτωση κραυγαλέας αναξιοκρατίας ήταν και αυτή του αναπληρωτή διοικητή στο Ασκληπιείο της Βούλας. Μόλις 37 χρόνων, είναι πρόσωπο που προέρχεται καθαρά από τον… κομματικό σωλήνα. Μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, διετέλεσε διευθυντής του γραφείου Τύπου του υπουργείου Ναυτιλίας την περίοδο 2013-15, επί υπουργίας Μιλτ. Βαρβιτσιώτη. Το 2014 εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος Γλυφάδας με τον συνδυασμό του πρώην προέδρου της ΟΝΝΕΔ Γιώργου Παπανικολάου. Τον Σεπτέμβριο του 2018, με απόφαση του Κυρ. Μητσοτάκη, ορίστηκε αναπληρωτής γραμματέας προγράμματος της ΝΔ, όπως αναφέρει στο βιογραφικό του, όπου διακρίνονται τα κομματικά του «γαλόνια».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter