Οι ηλικιωμένοι στο απόσπασμα

Οι ηλικιωμένοι στο απόσπασμα

Πριν δεκαέξι χρόνια, όταν πρωθυπουργός της Ελλάδας ήταν ο Κώστας Καραμανλής, κάποια στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που είχαν τοποθετηθεί σε υψηλές θέσεις του κρατικού μηχανισμού διακινούσαν ιδέες για το πώς θα σωθεί το Ασφαλιστικό Σύστημα που είχε πάρει την κατιούσα και κινδύνευε να τιναχθεί στον αέρα.

Μία από αυτές ήταν η μείωση έως ο μηδενισμός των επικουρικών συντάξεων για τους πάνω από κάποια ηλικία πολίτες, με τη λογική ότι δεν είχαν σημαντικές ανάγκες πλέον και τα χρήματα από αυτή την εξοικονόμηση πόρων θα δινόταν στους νέους.

ΟΙ ιδέες αυτές προκάλεσαν την αντίδραση όχι μόνο των άλλων κομμάτων της Βουλής αλλά δημιούργησαν τόσο μεγάλη αναταραχή μέσα στην ίδια τη Νέα Δημοκρατία που ο τότε πρωθυπουργός αναγκάστηκε να κόψει κάθε περαιτέρω συζήτηση στους με «πρωτοποριακές» συνεργάτες του. Από τότε οι κυβερνήσεις Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ έκοψαν συντάξεις, κατέστρεψαν τα Ασφαλιστικά Ταμεία με το PSI αλλά ποτέ δεν πρόβαλαν τη δικαιολογία, ότι «τα κόβουμε από τους ηλικιωμένους για να τα δώσουμε στους νέους».

Την Κυριακή που μας πέρασε, ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη την επανέφερε σε συνέντευξή του στο «Βήμα».

Μάλιστα ο κ. Πατέλης, με κυνικό τρόπο δημοσιοποίησε την πρόθεση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να σταματήσει να δίνει χρήματα στους ηλικιωμένους.

Ο 50χρονος οικονομολόγος, με λαμπρές σπουδές στο Princeton, «θητεία» δίπλα στον πρώην επικεφαλής της FED Μπεν Μπερνάνκι και στη Merrill Lynch ξεδίπλωσε όλο το νεοφιλελεύθερο σχέδιο της κυβέρνησης για την οικονομία και ειδικά για το νέο ασφαλιστικό σύστημα φέρνοντας ξανά στο προσκήνιο με τον επισημότερο τρόπο την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης σύμφωνα με το «μοντέλο Πινοσέτ».

Η υπό διαμόρφωση πρόταση των «άριστων» του Κυριάκου αναιρεί ουσιαστικά τον χαρακτήρα της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και την αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών.

Οι συνταξιούχοι που σε ποσοστό πάνω από 50% στήριξαν τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του Ιουλίου του 2019, συνειδητοποιούν τώρα την απόλυτη κοροϊδία των προεκλογικών υποσχέσεων του Κυριάκου και της παρέας του.

Με πρόσχημα τη βοήθεια προς τους νέους ετοιμάζονται να στείλουν στο απόσπασμα τους ηλικιωμένους. Με απίστευτες fake υποσχέσεις οδηγούν την ελληνική κοινωνία στην ανεργία και στη φτώχεια. Γιατί βέβαια ούτε για τη νεολαία έχουν φροντίσει. Και απόδειξη, η πολιτική τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού. Το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να κατηγορούν τη νεολαία.

Για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι η εξοικονόμηση πόρων για να τη διοχετεύουν με όλους τους τρόπους, και ξέρουν πολλούς, σε μια ολιγάριθμη επιχειρηματική ελίτ, που γιγαντώνει συνεχώς τα κέρδη της.

Κάτι όμως που πρέπει να σταματήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter