Οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων

Οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων

Μονιμότητα αποκτά η καταβολή των συντάξεων σε καθορισμένη και ίδια ημερομηνία για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις

Σύμφωνα με σχετική απόφαση την Παρασκευή 21 Αυγούστου θα εκκινήσει η καταβολή των συντάξεων και η σχετική διαδικασία θα λήξει 10 ημέρες μετά την 31η Αυγούστου δηλαδή. Ως εκ τούτου, οι επικουρικές συντάξεις μηνός Αυγούστου 2020 θα πληρωθούν ταυτόχρονα τις ίδιες ημερομηνίες με τις κύριες συντάξεις.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων ανά Ταμείο είναι:

ΙΚΑ

Η εκκίνηση της πληρωμής Συντάξεων μηνός Σεπτεμβρίου ξεκινά λοιπόν από το ΙΚΑ, την Παρασκευή 21 Αυγούστου. Σύμφωνα με πληροφορίες τη συγκεκριμένη ημέρα θα πληρωθούν όσοι συνταξιούχοι έχουν ΑΜΚΑ που λήγει σε μονό αριθμό (1,3,5,7,9). Την επόμενη εργάσιμη, δηλαδή τη Δευτέρα 24 Αυγούστου θα πιστωθούν οι συντάξεις στους λογαριασμούς των συνταξιούχων που ο ΑΜΚΑ του λήγει σε ζυγό αριθμό (0, 2, 4, 6, 8).

ΟΑΕΕ-ΕΤΑΑ

Για όσους συνταξιοδοτούνται από τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών προβλέπεται η καταβολή της σύνταξης να γίνει την Τετάρτη 26 Αυγούστου. Την ίδια ημέρα θα λάβουν τα χρήματα των συντάξιμων αποδοχών τους και οι συνταξιούχοι επιστήμονες (νομικοί, υγειονομικοί, μηχανικοί) που συνταξιοδοτούνται από το ΕΤΑΑ

ΔΗΜΟΣΙΟ-ΝΑΤ-ΚΕΑΝ-Ταμεία Μισθωτών

Δύο μέρες μετά, δηλαδή την Παρασκευή 28 Αυγούστου θα καταβληθούν οι συντάξεις στους συνταξιούχους πρώην δημοσίους υπαλλήλους αλλά και σε όσους έχουν συνταξιοδοτηθεί από ΝΑΤ και ΚΕΑΝ (επικουρική ναυτικών) καθώς και από τα υπόλοιπα ταμεία μισθωτών.

ΟΠΕΚΑ

Στους ανασφάλιστους υπερήλικες θα καταβληθεί η σύνταξη τη Δευτέρα 31 Αυγούστου από τον ΟΠΕΚΑ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter