Οι ΗΠΑ «αδειάζουν» την Ουκρανία για τα πυραυλικά πλήγματα εντός Ρωσίας

Οι ΗΠΑ «αδειάζουν» την Ουκρανία για τα πυραυλικά πλήγματα εντός Ρωσίας

«Δεν επιτρέπουμε, δεν ενθαρρύνουμε» είναι η επίσημη τοποθέτηση του εκπροσώπου της αμερικανικής διπλωματίας Νεντ Πράις σχετικά με τα περιστατικά με επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε ρωσικές αεροπορικές βάσεις.

«Όλα όσα κάνουμε, όλα όσα κάνει ο κόσμος για να υποστηρίξει την Ουκρανία, γίνονται για την υποστήριξη της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας», τόνισε ο εκπρόσωπος του Αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών υπογραμμίζοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν παράσχει στην Ουκρανία όπλα που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν εντός της Ρωσίας.

Οι επιθέσεις σημειώθηκαν τη Δευτέρα και οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι προήλθαν από τις δυνάμεις του Κιέβου, κάτι που, εφόσον επιβεβαιωθεί, θα καταδείξει ότι η Ουκρανία έχει αποκτήσει την ικανότητα να επιτίθεται κατά εκατοντάδες χιλιόμετρα στο εσωτερικό του ρωσικού εναέριου χώρου.

Αν και το Κίεβο δεν ανέλαβε ευθέως την ευθύνη για τα εν λόγω πλήγματα, δεν δίστασε να εκφράσει την ικανοποίησή του για αυτά. Από πλευράς του ο Πράις δήλωσε ότι δεν υπάρχει επιβεβαίωση ότι οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν από την Ουκρανία.

Πηγή: AFP, Reuters

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter