Οι ΗΠΑ «βράζουν», ο Τραμπ παραληρεί και ζητά στρατιωτική παρέμβαση

Οι ΗΠΑ «βράζουν», ο Τραμπ παραληρεί και ζητά στρατιωτική παρέμβαση

Κι ενώ το πέπλο οργής για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ συνεχίζει να καλύπτει τις ΗΠΑ, ο πρόεδρος Τραμπ συνεχίζει να γνωστοποιεί ότι επιθυμεί να χρησιμοποιηθούν μέθοδοι που παραπέμπουν σε άλλες εποχές και καταστάσεις, ώστε να επέλθει το δόγμα «Νόμος και Τάξη».

Τη Δευτέρα έγινε γνωστή η δυσαρέσκεια του Τραμπ προς τους κυβερνήτες των Πολιτειών, ως προς τον τρόπο που χειρίζονται τις διαδηλώσεις και τους διαδηλωτές, οι οποίοι εδώ και περίπου μία εβδομάδα βρίσκονται στους δρόμους ζητώντας δικαιοσύνη για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζόρτζ Φλόιντ από αστυνομικό.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε από τους κυβερνήτες να γίνουν πιο σκληροί, ειδάλλως οι διαδηλωτές (ή «επικίνδυνοι αναρχικοί και antifa» όπως τους αποκαλεί) θα «τους πατήσουν».

Κατά τη διάρκεια της Τρίτης, ο πρόεδρος των ΗΠΑ φρόντισε να γνωστοποιήσει εκ νέου τις προθέσεις του και την ατζέντα του όσον αφορά το θέμα των διαδηλώσεων, μέσω συνεχών παρεμβάσεών του στο Twitter. Το νέο παραλήρημα Τραμπ αποτελείται από μία σειρά «τιτιβισμάτων» εναντίον των διαδηλωτών, του αντίπαλου δέους για την προεδρία, Τζο Μπάιντεν, αλλά και του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, με τον Αμερικανό πρόεδρο να πιέζει συνεχώς για στρατιωτική παρέμβαση.

Μερικά από τα tweets του Τραμπ

«Χθες ήταν μία κακή ημέρα για τους αδελφούς Κουόμο. Η Νέα Υόρκη έπεσε στα χέρια κλεφτών, απατεώνων, της ριζοσπαστικής Αριστεράς αλλά και άλλων ειδών αγροίκων. Ο κυβερνήτης απορρίπτει την προσφορά για αποστολή Εθνοφρουράς. Η Νέα Υόρκη έσπασε σε κομμάτια».

«Νέα Υόρκη, καλέστε την Εθνοφρουρά. Οι άξεστοι και οι χαμένοι σε κάνουν κομμάτια. Δράστε σύντομα. Μην κάνετε το ίδιο λάθος με τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων»

«Ο κοιμισμένος Τζο (σ.σ Μπάιντεν) βρίσκεται στην πολιτική για 40 χρόνια και δεν έχει κάνει τίποτα. Τώρα θεωρεί ότι έχει τις απαντήσεις. Δεν γνωρίζει καν ποιες είναι οι ερωτήσεις. Η αδυναμία δεν θα επικρατήσει των αναρχικών, των ληστών και των απατεώνων. Ο Τζο είναι πολιτικά αδύνατος σε όλη του τη ζωή. ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter