Αποχωρεί από το Ιράκ ο στρατιωτικός συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ

Αποχωρεί από το Ιράκ ο στρατιωτικός συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, ο ναύαρχος Ουίλιαμ Σίλι, μέσω επιστολής του προς τον επικεφαλής των ιρακινών δυνάμεων, γνωστοποίησε την έναρξη των διαδικασιών για την αποχώρηση των δυνάμεων από τη χώρα.

Το ιρανικό κοινοβούλιο τάχθηκε υπέρ της αποχώρησης του στρατιωτικού συνασπισμού -υπό την ηγεσία των ΗΠΑ- από τη χώρα. 

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία όπως το Reuters, το AFP και το Al Jazeera, ο στρατηγός Ουίλιαμ Σίλι, μέσω επιστολής του προς το υπουργείο Άμυνας του Ιράκ., γνωστοποιεί ότι εντός των επομένων ημερών θα εκκινήσουν οι διαδικασίες για την μετακίνηση των στρατευμάτων, ούτως ώστε να επιτευχθεί η συντεταγμένη αποχώρησή τους από τη χώρα.

Αξιωματούχος του ιρακινού στρατού επιβεβαίωσε -σύμφωνα με το Reuters– τη γνησιότητα της επιστολής η οποία έχει ήδη σταλεί στους Ιρακινούς. 

Στην επιστολή του προς το ιρακινό υπουργείο Άμυνας, ο Ουίλιαμ Σίλι αναφέρει μεταξύ άλλων: «Σεβόμενοι την απόφασή που πάρθηκε από ιρακινό κοινοβούλιο και τον πρωθυπουργό της χώρας, τα στρατεύματα θα επανατοποθετηθούν εντός των επομένων ημερών/εβδομάδων, ώστε να γίνει η προετοιμασία της αποχώρησής τους» 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter