Οι ΗΠΑ επεκτείνουν τις κυρώσεις στην Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας – Απαγόρευσαν κάθε συναλλαγή

Οι ΗΠΑ επεκτείνουν τις κυρώσεις στην Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας – Απαγόρευσαν κάθε συναλλαγή

Επεκτείνουν τις κυρώσεις σε βάρος της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας οι ΗΠΑ σε μια κίνηση που θα εμποδίσει τους Αμερικανούς να συμμετάσχουν σε οποιεσδήποτε συναλλαγές με την χώρα και να δεσμεύσουν κάθε περιουσιακό στοιχείο που κατέχει στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Guardian το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι η απόφαση θα ισχύει για την Κεντρική Τράπεζα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, το Εθνικό Ταμείο Περιουσίας της Ρωσίας –το οποίο διευθύνεται από στενό σύμμαχο του Βλαντιμίρ Πούτιν– και το Υπουργείο Οικονομικών της.

«Η άνευ προηγουμένου δράση που λαμβάνουμε σήμερα θα περιορίσει σημαντικά την ικανότητα της Ρωσίας να χρησιμοποιεί περιουσιακά στοιχεία για να χρηματοδοτήσει τις αποσταθεροποιητικές δραστηριότητές της και να στοχεύσει τα κεφάλαια από τα οποία εξαρτάται ο Πούτιν και ο στενός κύκλος του για να επιτρέψει την εισβολή του στην Ουκρανία», δήλωσε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν.

Η ίδια πρόσθεσε ότι «σήμερα, σε συντονισμό με τους εταίρους και τους συμμάχους, τηρούμε βασικές δεσμεύσεις για τον περιορισμό της πρόσβασης της Ρωσίας σε αυτούς τους πολύτιμους πόρους».

Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας αύξησε σήμερα, Δευτέρα το βασικό της επιτόκιο στο 20% από 9,5% την ώρα που το ρούβλι κατέγραψε πτώση 40% το πρωί μετά τις κυρώσεις της Δύσης.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter