Οι ΗΠΑ εξέδωσαν θεωρήσεις εισόδου για τον Ιρανό πρόεδρο Ροχανί και τον υπουργό Εξωτερικών

Οι ΗΠΑ εξέδωσαν θεωρήσεις εισόδου για τον Ιρανό πρόεδρο Ροχανί και τον υπουργό Εξωτερικών

Οι ΗΠΑ εξέδωσαν θεωρήσεις εισόδου με τις οποίες επιτρέπουν στον πρόεδρο του Ιράν Χασάν Ροχανί και τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας Μοχάμεντ Τζαβάντ Ζαρίφ να ταξιδέψουν στη Νέα Υόρκη για την ετήσια συνάντηση των ηγετών της διεθνούς κοινότητας στον ΟΗΕ την επόμενη εβδομάδα, έγινε σήμερα γνωστό από την αντιπροσωπεία του Ιράν στα Ηνωμένα Έθνη.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ιρανικής αντιπροσωπείας Αλιρεζά Μιριουσεφί επιβεβαίωσε στο Reuters ότι εκδόθηκαν οι αμερικανικές βίζες.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος τύπου του Ιρανού υπουργού Εξωτερικών έγραψε σε μήνυμα στο Twitter ότι ο Ζαρίφ θα αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη αύριο Παρασκευή για να παραστεί στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

«Ο υπουργός Εξωτερικών @JZarif φεύγει για τη Νέα Υόρκη νωρίς το πρωί της Παρασκευής για να παραστεί στην 74η Γενική Συνέλευση» ήταν το tweet του εκπροσώπου τύπου Αμπάς Μουσαβί.

Ουάσινγκτον και Ριάντ εξετάζουν τρόπους για να περιορίσουν την από βορρά απειλή για τη Σαουδική Αραβία

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις εξετάζουν με τη Σαουδική Αραβία τρόπους για να μετριάσουν την απειλή από τον βορρά του βασιλείου, μετά τις επιθέσεις του περασμένου Σαββάτου στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Aramco, για τις οποίες η Ουάσινγκτον κατηγορεί το Ιράν.

Αξιωματούχοι του Πενταγώνου απέφυγαν να διευκρινίσουν τι είδους αλλαγές στα αμυντικά συστήματα της Σ. Αραβίας εξετάζονται.

Τα δισεκατομμύρια δολάρια που δαπάνησε η Σαουδική Αραβία για να αποκτήσει υπερσύγχρονο στρατιωτικό εξοπλισμό από τη Δύση, κυρίως με σκοπό να αποτρέψει επιθέσεις προερχόμενες από μεγάλο ύψος, αποδείχθηκαν ανεπαρκή απέναντι στα χαμηλού κόστους μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τους πυραύλους κρουζ που έπληξαν την πετρελαϊκή βιομηχανία της.

Ένας Αμερικανός αξιωματούχος, μιλώντας ανώνυμα στο πρακτορείιο Reuters, είπε ότι λόγω της τροχιάς των πυραύλων και των drones –από τον βορρά και όχι από τον νότο– ήταν δύσκολο για το Ριάντ να αμυνθεί, γεγονός που καθιστά εμφανές το κενό στις αμυντικές δυνατότητές του.

“Υπήρξε μια επίθεση σε αυτήν την πετρελαϊκή εγκατάσταση και η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ διαβουλεύεται με τους Σαουδάραβες για τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαμε να περιορίσουμε τις μελλοντικές επιθέσεις”, δήλωσε ο συνταγματάρχης Πάτρικ Ράιντερ, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Ένας άλλος εκπρόσωπος, μιλώντας στο ίδιο μπρίφινγκ, απέφυγε να πει αν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις πιστεύουν ότι οι πύραυλοι και τα drones εκτοξεύτηκαν από το ιρανικό έδαφος. Αντί για αυτό, παρέπεμψε στα συμπεράσματα που θα εξάγει η Σαουδική Αραβία από τη δική της έρευνα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter