Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα ότι «φοβάται τα ανεξάρτητα ΜΜΕ»

Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα ότι «φοβάται τα ανεξάρτητα ΜΜΕ»

Οι ΗΠΑ κατηγόρησαν την Κίνα ότι «φοβάται τα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης», βεβαιώνοντας ότι ενημερώθηκαν από το Πεκίνο για την πρόθεσή της να «περιορίσει ακόμη περισσότερο τη πρόσβαση στους ξένους δημοσιογράφους».

«Τα προτεινόμενα μέτρα θα επιδεινώσουν τον δημοσιογραφικό χώρο στην Κίνα, που υποφέρει ήδη από την έλλειψη ανοιχτών και ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης», έγραψε σε μήνυμά της στο Twitter η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Μόργκαν Ορτέιγκους.

«To Στέιτ Ντιπάρτμεντ προσπαθεί εδώ και χρόνια να πείσει τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας να επιτρέψει σε Αμερικανούς δημοσιογράφους να επιστρέψουν στην Κίνα, να δώσει στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης την ελευθερία να ξαναρχίσουν τη δουλειά τους κανονικά και να θέσει τέλος στον εκφοβισμό και την παρενόχληση των ξένων δημοσιογράφων», δήλωσε.

«Ωστόσο το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών μάς ενημέρωσε ότι προσπαθεί να περιορίσει ακόμη περισσότερο την πρόσβαση για τους ξένους δημοσιογράφους που εργάζονται στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας», εξήγησε.

«Γιατί το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα φοβάται τα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης και την έρευνα;» ρώτησε. «Αυτά έχουν βελτιώσει και εμβαθύνει την ξένη γνώση της πραγματικότητας της σημερινής Κίνας».

Οι δηλώσεις αυτές διατυπώνονται την ώρα που το Πεκίνο από την πλευρά του προειδοποίησε σήμερα ότι οι ξένοι δημοσιογράφοι θα πρέπει να «σέβονται τον νόμο» για να εργάζονται στη χώρα.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter