Οι ΗΠΑ κατηγορούν τη Βόρεια Κορέα ότι προμηθεύει με όπλα τη Ρωσία

Οι ΗΠΑ κατηγορούν τη Βόρεια Κορέα ότι προμηθεύει με όπλα τη Ρωσία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατηγορούν τη Βόρεια Κορέα ότι προμηθεύει κρυφά τη Ρωσία με βλήματα πυροβολικού, σύμφωνα με αποχαρακτηρισμένα έγγραφα των υπηρεσιών πληροφοριών, όπως μεταδίδει το CNNi.

Αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι οι μυστικές βορειοκορεατικές παραδόσεις -μαζί με τον οπλισμό που λαμβάνει η Ρωσία από το Ιράν- συνιστούν περαιτέρω απόδειξη ότι ακόμη και το συμβατικό οπλοστάσιο της Ρωσίας έχει συρρικνωθεί στους οκτώ μήνες πολέμου στην Ουκρανία.

Η Πιονγιάνγκ επιχειρεί να εμφανίσει τις παραδόσεις προς τη Ρωσία ως αποστολές πυρομαχικών σε χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, σύμφωνα με τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα.

«Τον Σεπτέμβριο η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας (ΛΔΒΚ) αρνήθηκε, δημοσίως, πως σκόπευσε να παρέχει οπλισμό στη Ρωσία» σημείωσε από πλευράς του ο συντονιστής στρατηγικών επικοινωνιών του αμερικανικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας Τζον Κίρμπι

«Ωστόσο, οι πληροφορίες μας δείχνουν πως η ΛΔΒΚ ενισχύει τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία με σημαντικό αριθμό οβίδων πυροβολικού, ενώ αποκρύπτει τον πραγματικό προορισμό των αποστολών όπλων, προσπαθώντας να δημιουργήσει την εντύπωση ότι αποστέλλονται σε χώρες της Μέσης Ανατολής ή της Βόρειας Αφρικής».

Καταλήγοντας, ο Κίρμπι τόνισε πως η κατάσταση θα είναι υπό στενή παρακολούθηση.

Πηγή: CNN

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter