Οι ΗΠΑ προτάσσουν την… ευελιξία τους στις διαπραγματεύσεις με τη Β. Κορέα

Οι ΗΠΑ προτάσσουν την… ευελιξία τους στις διαπραγματεύσεις με τη Β. Κορέα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι «προετοιμασμένες να είναι ευέλικτες» στις διαπραγματεύσεις που αποσκοπούν η Βόρεια Κορέα να εγκαταλείψει το πυρηνικό και το πυραυλικό της πρόγραμμα, ωστόσο η Πιονγκγιάνγκ πρέπει να εμπλακεί στις συζητήσεις και να αποφύγει τις προκλήσεις, δήλωσε σήμερα η πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Κέλι Κραφτ.

«Δεν ζητήσαμε από τη Βόρεια Κορέα να κάνει τίποτε πριν κάνουμε οτιδήποτε», τόνισε η Κραφτ σε δημοσιογράφους πριν από μια συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη Βόρεια Κορέα.

«Είμαστε προετοιμασμένοι να είμαστε ευέλικτοι, αλλά δεν μπορούμε να λύσουμε αυτό το πρόβλημα μόνοι μας. Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας πρέπει να διαδραματίσει το δικό της ρόλο και πρέπει να αποφύγει τις προκλήσεις, πρέπει να εμπλακεί σε αυτή τη διαδικασία», συμπλήρωσε η Αμερικανίδα αξιωματούχος.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν τη σύγκληση του 15μελούς ΣΑ καθώς οι ανησυχίες εντείνονται διεθνώς για το ενδεχόμενο η Βόρεια Κορέα να επαναλάβει τις δοκιμές πυρηνικών πυραύλων ή πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς – τις οποίες έχει αναστείλει από το 2017 – καθώς οι συνομιλίες μεταξύ Πιονγκγιάνγκ και Ουάσινγκτον για την αποπυρηνικοποίηση οδηγήθηκαν σε τέλμα μετά τη σύνοδο κορυφής στο Ανόι τον Φεβρουάριο.

Η Βόρεια Κορέα έχει θέσει στις ΗΠΑ προθεσμία έως το τέλος του χρόνου για να προχωρήσει σε νέες παραχωρήσεις στις διαπραγματεύσεις για τα πυρηνικά και έχει δηλώσει ότι θα υιοθετήσει μια αδιευκρίνιστη «νέα προσέγγιση», αν δεν προκύψει τίποτα αποδεκτό για την ίδια.

Ο Τραμπ δήλωσε την Κυριακή ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν διακινδυνεύει να χάσει «τα πάντα» αν γίνει πάλι εχθρικός και ότι η χώρα του θα πρέπει να αποπυρηνικοποιηθεί έπειτα από την ανακοίνωση της Πιονγκγιάνγκ ότι πραγματοποίησε «μια επιτυχημένη δοκιμή μεγάλης σημασίας».

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter