Οι Ισπανοί επιστρέφουν στις δουλειές – Αστυνομικοί μοιράζουν μάσκες στο μετρό (Photos)

Οι Ισπανοί επιστρέφουν στις δουλειές – Αστυνομικοί μοιράζουν μάσκες στο μετρό (Photos)

Με τον αριθμό των νεκρών να παραμένει υψηλός, η Ισπανία προχώρησε από σήμερα Δευτέρα σε χαλάρωση των περιοριστικών της μέτρων κυρίως για εργασίες οι οποίες δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν εξ΄αποστάσεως όπως για παράδειγμα σε οικοδομές και εργοστάσια.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ισπανίας, Fernando Grande-Marlaska δήλωσε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ότι η ισπανική αστυνομία μοιράζει από το πρωί μάσκες σε εργαζομένους που ξεκίνησαν να πηγαίνουν και πάλι στις δουλειές τους. «Η υγεία των εργαζομένων πρέπει να είναι εγγυημένη. Εάν αυτή επηρεάζεται στο ελάχιστο, η δραστηριότητα δεν μπορεί να ξεκινήσει» επισήμανε. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, από το πρωί, δεκάδες αστυνομικοί στήθηκαν στις κύριες εισόδους στο σταθμό του μετρό Atocha της Μαδρίτης, από τους πιο πολυσύχναστους σταθμούς, και μοίραζαν μάσκες. Η κυκλοφορία στους δρόμους της χώρας ωστόσο, παραμένει περιορισμένη με τα δημόσια λεωφορεία να είναι αυτά που κυριαρχούν στους δρόμους.

Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού εξακολουθεί να βρίσκεται σε καραντίνα,  ενώ τα καταστήματα, τα μπαρ και οι δημόσιοι χώροι θα παραμείνουν κλειστά  τουλάχιστον μέχρι τις 26 Απριλίου.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεζ δήλωσε την Κυριακή ότι η απόφαση για επανεκκίνηση ορισμένων τομέων της οικονομίας λήφθηκε μετά από διαβούλευση με μια επιτροπή επιστημονικών εμπειρογνωμόνων. 



Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter