Οι ισραηλινές αρχές έκλεισαν μεθοριακό πέρασμα με την Γάζα

Οι ισραηλινές αρχές έκλεισαν μεθοριακό πέρασμα με την Γάζα

Το Ισραήλ έκλεισε σήμερα το μεθοριακό πέρασμα του Ερέζ στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, λόγω της συνέχισης παλαιστινιακών διαδηλώσεων κατά μήκος των συνόρων, δήλωσε επίσημη ισραηλινή πηγή.

Το μεθοριακό πέρασμα του Ερέζ, το μόνο για ανθρώπους μεταξύ του παλαιστινιακού θύλακα και του Ισραήλ, θα παραμείνει ωστόσο ανοιχτό για “τις περιπτώσεις ανθρωπιστικού χαρακτήρα και για τους ασθενείς”, διευκρίνισε εκπρόσωπος του Cogat, που είναι το όργανο που έχει επιφορτιστεί με τον συντονισμό των ισραηλινών δραστηριοτήτων στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

“Το πέρασμα του Ερέζ έκλεισε λόγω της συνέχισης των βίαιων διαδηλώσεων κατά μήκος της μεθορίου”, δήλωσε η εκπρόσωπος αυτή, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω όσον αφορά το χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα παραμείνει κλειστό.

Το γραφείο πολιτικών υποθέσεων της Παλαιστινιακής Αρχής στη Γάζα επιβεβαίωσε το κλείσιμο του Ερέζ με εξαίρεση τους ασθενείς και τους κατοίκους της Γάζας που είναι να επιστρέψουν στον παλαιστινιακό θύλακα.

Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν την Παρασκευή από τα πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στην Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων και ταραχών που ξέσπασαν κατά μήκος της μεθορίου, εν μέσω των έντονων διπλωματικών προσπαθειών που γίνονται για την εγκαθίδρυση μιας βιώσιμης κατάπαυσης του πυρός.

Η ημέρα αυτή δοκίμασε την σταθερότητα της εύθραυστης εκεχειρίας που τηρήθηκε για περισσότερο από μια εβδομάδα από τον ισραηλινό στρατό και τις ένοπλες παλαιστινιακές ομάδες έπειτα από μήνες εντάσεων εντός και γύρω από τον θύλακα.

Το Ισραήλ είχε εξάλλου ξανανοίξει την περασμένη εβδομάδα σε μια ένδειξη άμβλυνσης των εντάσεων το Κερέμ Σαλόμ, το μόνο μεθοριακό πέρασμα για εμπορεύματα μεταξύ του Ισραήλ και της Λωρίδας της Γάζας, το οποίο είχε παραμείνει ως επί το πλείστον κλειστό από τον Ιούλιο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter