Οι Ιταλοί «σπεύδουν» να λάβουν το «μπόνους διακοπών» – Πάνω από 72.000 αιτήσεις

Οι Ιταλοί «σπεύδουν» να λάβουν το «μπόνους διακοπών» – Πάνω από 72.000 αιτήσεις

«Αναβρασμός» επικράτησε τις πρώτες ώρες λειτουργίας της πλατφόρμας για την υποβολή της σχετικής αίτησης, καθώς 72.000 οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα πήραν σειρά για τη λήψη του μπόνους.

Το μπόνους διακοπών αποτελεί έκτακτο μέτρο της κυβέρνησης Κόντε, με στόχο να τονωθεί ο τουριστικός τομέας της γειτονικής χώρας που παράγει το 13% του ΑΕΠ και έχει πληγεί ανεπανόρθωτα λόγω του Covid-19.

Όσοι λάβουν το μπόνους θα δουν στους λογαριασμούς τους τα εξής ποσά: 150 ευρώ για ένα άτομο, 250 για οικογένεια δύο ατόμων, έως 500 ευρώ για τριμελή οικογένεια χαμηλού εισοδήματος.

Με αυτά τα χρήματα θα μπορέσουν να καλύψουν μέρος των εξόδων διαμονής σε ξενοδοχεία, πανσιόν και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Οι δικαιούχοι θα πρέπει να ξοδέψουν το ποσό που θα λάβουν εκτός του 2020, χρησιμοποιώντας το σε ξενοδοχείο ή σε οποιαδήποτε δομή για τουρίστες.

«Τα μπόνους που ζητήθηκαν αντιστοιχούν σε περίπου 35 εκατομμύρια ευρώ, είναι μια χειροπιαστή βοήθεια προς τις οικογένειες», ανέφερε ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού Ντάριο Φραντσεσκίνι. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter