Οι καταγγελίες επιβεβαιώνονται: Η Πυροσβεστική έχει στοιχεία για εμπρησμό στη Χίο

Οι καταγγελίες επιβεβαιώνονται: Η Πυροσβεστική έχει στοιχεία για εμπρησμό στη Χίο

Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο με τις διαδοχικές επιθέσεις σε πρόσφυγες και αλληλέγγυους αλλά και ρεπόρτερ

Η αποθήκη δομής αλληλεγγύης με ρουχισμό και άλλο εξοπλισμό και αντικείμενα πρώτης ανάγκης που διατηρούσαν οργανώσεις στην περιοχή της Παναγίας Λέτσαινας στη Χίο καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά τα ξημερώματα της Τρίτης, 3 Μαρτίου 2020, και υπήρχε κίνδυνος η πυρκαγιά να επεκταθεί στον πρώτο όροφο που κατοικείται.

Τα ευρήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας παραπέμπουν σε εμπρησμό, όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα του νησιού, κάτι που κατήγγειλαν από την πρώτη στιγμή οι εθελοντές μέλη της δομής.

«Εμείς πιστεύουμε ότι ήταν εμπρησμός. Η αποθήκη δεν περιείχε κάποιο εύφλεκτο αντικείμενο που θα μπορούσε να πυροδοτήσει πυρκαγιά. Δεν είχε καν ηλεκτρισμό. Ήταν ένας χώρος στον οποίο αποθηκεύαμε πράγματα μέσα σε κούτες. Στις τρεις τα χαράματα δεν έχει πάει ποτέ κανένας εθελοντής για να δουλέψει. Η δική μου εντύπωση είναι ότι πρόκειται για στοχευμένη κίνηση και δεν είναι τυχαίο ότι αυτό έγινε παράλληλα με κάποια άλλα ντροπιαστικά γεγονότα στη Λέσβο» είπε η Τζένη Καλλιπόζη στο Κουτί της Πανδώρας.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο από τη στάση της κυβέρνησης με τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων/μεταναστών στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου διαμορφώνοντας μια κατάσταση ασφυξίας καθώς αυτοί θέλουν να απεγκλωβιστούν και να φύγουν σε άλλες χώρες της Ευρώπης αλλά και η αποστολή δυνάμεων ΜΑΤ για να επιβλέπουν την επίταξη χώρων και την κατασκευή κλειστών δομών που εξαγρίωσε τους κατοίκους.

Στόχος έχουν γίνει οι πρόσφυγες, όπως φαίνεται από το σοκαριστικό περιστατικό με τη λέμβο στο λιμάνι της Θέρμης Λέσβου ή στον Έβρο με τις ένοπλες ομάδες αυτόκλητων πολιτοφυλακών, αλλά και όσοι στέκονται αλληλέγγυοι στο δράμα της προσφυγιάς. Όπως εξηγεί στο Κουτί της Πανδώρας η Τζένη Καλλιπόζη, «για εμάς που στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες υπάρχει μεγάλη ένταση και οι περισσότεροι μας βλέπουν με μεγάλη αντιπάθεια. Δεν ξέρω πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα, αλλά αυτή η ενέργεια μας σόκαρε πολύ. Δεν περιμέναμε ότι κάποιοι θα έφταναν σε αυτό το σημείο».

Πηγή: Αστραπάρης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter