Οι καταγγελίες Κικίλια για δομή του ΚΕΘΕΑ και η απάντηση Ξανθού

Οι καταγγελίες Κικίλια για δομή του ΚΕΘΕΑ και η απάντηση Ξανθού

Καταγγελίες για τον τρόπο λειτουργίας του προγράμματος Προμηθέας – ΚΕΘΕΑ στις φυλακές των Διαβατών διατύπωσε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας, με τον Ανδρέα Ξανθό να του απαντά πως πρόκειται για μία δομή από τις 110 του ΚΕΘΕΑ και πως η διοίκηση δεν φέρει ευθύνη.

Ο Βασίλης Κικίλιας, κατά τη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής, επικαλέστηκε και κατέθεσε στα πρακτικά πόρισμα εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ στο πρόγραμμα Προμηθέας στις φυλακές Διαβατών, σύμφωνα με το οποίο εντοπίστηκαν κρούσματα κακοδιαχείρισης, οικονομικών ατασθαλιών και κλοπή προσωπικών δεδομένων. Όπως σημείωσε με βάση το πόρισμα που συντάχθηκε τον Ιούνιο του 2019, στη συγκεκριμένη δομή δρούσε κύκλωμα που βάφτιζε χρήστες τους ναρκέμπορους για να τύχουν ευνοϊκότερης μεταχείρισης.

Μάλιστα, ο υπουργός κατηγόρησε την προηγούμενη διοίκηση για το γεγονός ότι δεν οδήγησε το πόρισμα στον εισαγγελέα, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο ίδιος υποστηρίζει τους εργαζόμενος μέχρι το τέλος. «Οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές» προανήγγειλε..

«Μία δομή από τις 110»

Απαντώντας στις καταγγελίες του υπουργού Υγείας, ο Ανδρέας Ξανθός διευκρίνισε ότι πρόκειται για μία εκ των 110 του ΚΕΘΕΑ.

«Είναι πόρισμα που διατάχθηκε με εσωτερική διαδικασία του ΚΕΘΕΑ. Ούτε από εξωτερικούς ελεγκτές ή ορκωτούς λογιστές» είπε ο πρώην υπουργός και πρόσθεσε ότι «από τον υπηρεσιακό του μηχανισμό με διαδικασίες εσωτερικού ελέγχου αφορά μια δομή από τις 110 που έχει και αν υπήρχαν παρατυπίες και προβλήματα έπρεπε να αντιμετωπιστούν». Μάλιστα, ο κ. Ξανθός διατύπωσε την άποψη ότι η διοίκηση δεν φέρει ευθύνη για την καθυστέρηση διαβίβασης του πορίσματος στη Δικαιοσύνη, καθώς το εν λόγω ζήτημα δεν πρόλαβε να εισαχθεί ως θέμα συζήτησης σε συνεδρίαση του Δ.Σ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter