Οι καταστροφείς της δημόσιας Παιδείας

Οι καταστροφείς της δημόσιας Παιδείας

Ολο και περισσότερο πλησιάζουμε στην πλήρη διάλυση της δημόσιας Παιδείας. Η υπουργός Παιδείας Κεραμέως με την αγαστή συμπαράσταση του Κυριάκου Μητσοτάκη την οδηγούν στην πλήρη υποβάθμιση, προς όφελος βέβαια των φίλων τους σχολαρχών.

Εχουν αφήσει τα δημόσια σχολεία όλων των βαθμίδων χωρίς δασκάλους και καθηγητές. Οι τάξεις, με απόφαση της κυρίας Νίκης, μπορούν να φτάσουν να έχουν ακόμη και 30 μαθητές εν μέσω πανδημίας. Για υπολογιστές και διαδραστικούς πίνακες καλύτερα να μην κάνουμε λόγο. Πρέπει να ψάξει πολύ κάποιος για να τα βρει. Οσο για τα αναλώσιμα καλύτερα να μην μιλάμε. Με το σταγονόμετρο και ας πρέπει να καθαρίζονται οι τάξεις σε κάθε διάλλειμα λόγω του κορονοϊού.
Και έρχεται η αξιολόγηση, όπου με τις ελλείψεις που κατατρώουν τις δημόσιες σχολικές μονάδες το πιθανότερο να είναι αρνητική. Η συνέχεια αυτονόητη. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κόβει τη χρηματοδότηση, στέλνοντας ακόμη πιο χαμηλά την ποιότητα της εκπαίδευσης, κατηγορεί για αυτό τους καθηγητές διαβάλλοντάς τους μέσα από τα καλοπληρωμένα από αυτήν Μέσα Ενημέρωσης. Ταυτόχρονα βέβαια μετατρέπει κάποιες ελάχιστες σχολικές μονάδες σε σχολεία για τις τοπικές ελίτ για να εξυπηρετήσει και την πολιτική της πελατεία.

Η διάλυση έχει συντελεστεί. Ποιος γονιός, που θα έχει και την ελάχιστη οικονομική δυνατότητα και θα σέβεται τα παιδιά του δεν θα φροντίσει να τα πάει κάπου καλύτερα από το υποβαθμισμένο δημόσιο σχολείο;

Οσο και αν καθηγητές και δάσκαλοι προσπαθούν να αντεπεξέλθουν στα καθήκοντά τους και να αναδείξουν ταυτόχρονα τις τερατώδεις ελλείψεις που υπάρχουν στην ελληνική πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σχολική εκπαίδευση, η κυβερνητική προπαγάνδα θα συνεχίσει να στρέφει αλλού την προσοχή της κοινής γνώμης για να τους συκοφαντήσει.

Στην προκειμένη περίπτωση προβάλει ότι δεν θέλουν οι εκπαιδευτικοί την αξιολόγηση, κάτι που δεν ισχύει βέβαια, καθώς αρνούνται αυτού του είδους την αξιολόγηση που έχει στήσει για συγκεκριμένους λόγους η Κεραμέως.

Κάπως έτσι πλουτίζουν οι κάθε λογής σχολάρχες και ο πρωθυπουργός πετυχαίνει τον στόχο του, να διχάσει για ακόμη φορά την ελληνική κοινωνία.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter