Οι καθαρίστριες του «Δρομοκαΐτειου» πιέζουν τον Κικίλια και ζητούν τη δουλειά τους (Photos)

Οι καθαρίστριες του «Δρομοκαΐτειου» πιέζουν τον Κικίλια και ζητούν τη δουλειά τους (Photos)

Την παράταση των συμβάσεων των καθαριστριών του «Δρομοκαΐτειου», εξετάζει το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Οι καθαρίστριες είχαν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Υγείας και όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, «ο υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας, κατέβηκε από το γραφείο του και εν μέσω των συγκεντρωμένων καθαριστριών του Δρομοκαΐτειου, επανέλαβε ότι εξετάζει την παράταση των συμβάσεων».

Αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας, συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα, Ιωάννη Κωτσιόπουλο και έθεσε το ζήτημα της παράτασης των συμβάσεων έως τέλους του 2020, την διενέργεια ενιαίου διαγωνισμού ανά Υγειονομική Περιφέρεια, την αύξηση της μοριοδότησης, την εκδίωξη όλων των εργολάβων από τα νοσοκομεία, την δυνατότητα διεξαγωγής διαγωνισμού και μετά την 1/1/2020 για τις ατομικές συμβάσεις που λήγουν από 31-12-2019 και την παρέμβαση να ξεπερασθούν τα εμπόδια που θέτει το ΑΣΕΠ για τους εργαζόμενους που έκλεισαν το 24μηνο απασχόλησης.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, ο γενικός γραμματέας υποσχέθηκε «παρέμβαση στο ΑΣΕΠ, νομοθετική ρύθμιση για τη δυνατότητα διενέργειας διαγωνισμών και το νέο έτος και τόνισε ότι εξετάζεται η παράταση των συμβάσεων των καθαριστριών του Δρομοκαΐτειου και των άλλων νοσοκομείων.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter