Οι κάτοικοι στον Άγιο Νικόλαο Ευβοίας ζητούν οργανωμένη βοήθεια μετά τις πλημμύρες

Οι κάτοικοι στον Άγιο Νικόλαο Ευβοίας ζητούν οργανωμένη βοήθεια μετά τις πλημμύρες

Έξι ημέρες έχουν περάσει από την κακοκαιρία που «σάρωσε» την κεντρική Εύβοια, με τους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν να συνεχίζουν τη μάχη στα χαλάσματα, ζητώντας μεγαλύτερη βοήθεια.

Οι πλημμύρες έπληξαν περιοχές της κεντρικής Εύβοιας, αφήνοντας πίσω τους 8 νεκρούς (ανάμεσά τους και ένα βρέφος 8 μηνών) και ανυπολόγιστες καταστροφές. 

Σχεδόν μία εβδομάδα μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας, οι κάτοικοι των περιοχών συνεχίζουν την καθημερινή «μάχη», ούτως ώστε να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατό σε κανονικούς ρυθμούς. 

Μία διαδικασία που δεν είναι εύκολη, ιδίως όταν ο κρατικός μηχανισμός και η περιφέρεια επιδεικνύουν αργά αντανακλαστικά, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, οι οποίοι προσπαθούν με τα ίδια τους τα χέρια να ανοικοδομήσουν τις ζωές τους.

Όπως καταγγέλλει κάτοικος του Αγίου Νικολάου Ευβοίας στο documentonews.gr, η κακοκαιρία άφησε πίσω της θύματα αλλά και χαλάσματα από σπίτια, βρωμιά και μυρωδιά λυμάτων.

«Ζητάμε οργανωμένη εθελοντική βοήθεια. Χέρια που θα βγάλουν πιο γρήγορα τα παιδιά μας έξω για να παίξουν και που θα βάλουν πιο γρήγορα τους ανθρώπους ξανά στα σπίτια τους. Σε όσα είναι κατοικήσιμα».

Οι φωτογραφίες που έστειλε αναγνώστης του documentonews.gr από τον Άγιο Νικόλαο Εύβοιας αναδεικνύουν τα όσα καλούνται να αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι της περιοχής:

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter