Οι κάτοικοι των Εξαρχείων απαντούν στη σπέκουλα της ΝΔ: Δεν είπαμε ότι δεν υπάρχει κράτος αλλά ότι μας έχει παρατήσει ο Καμίνης

Οι κάτοικοι των Εξαρχείων απαντούν στη σπέκουλα της ΝΔ: Δεν είπαμε ότι δεν υπάρχει κράτος αλλά ότι μας έχει παρατήσει ο Καμίνης

Ξεκάθαρη απάντηση στη σπέκουλα της Νέας Δημοκρατίας, που επιχείρησε να μετατρέψει μια καταγγελία για την μη παροχή δημοτικών υπηρεσιών σε… μανιφέστο υπέρ του δόγματος «νόμος και τάξη» δίνουν οι κάτοικοι των Εξαρχείων.

Σε νέα ανακοίνωσή τους ξεκαθαρίζουν ότι «εμείς, οι κάτοικοι των Εξαρχείων, με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας ότι έχουμε θέσει θέμα “έλλειψης” του κράτους από τη γειτονιά μας με αφορμή το κείμενο που υπογράψαμε και υποβάλαμε προς τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Καμίνη και που αφορά τις ΜΗ παρεχόμενες υπηρεσίες του Δήμου στη γειτονιά μας:

1. Δημοτική αστυνομία

2. Καθαριότητα

3. Φωτισμός

4. Φροντίδα λόφου Στρέφη

5. Παιδικές χαρές

6. Πεζοδρόμια κ.λπ.

Ζητάμε, λοιπόν, ή την παροχή όλων των παραπάνω στο ακέραιο (όπως και στις άλλες γειτονιές της πόλης) ή τη μείωση των δημοτικών τελών μας εφ’ όσον ο Δήμος ΔΕΝ μπορεί ή ΔΕΝ θέλει να μάς τα παρέχει.

Κάθε άλλη “ερμηνεία ” αυτής της κίνησής μας είναι εκ του πονηρού.»

Σημειώνεται ότι, μετά τη δημοσιοποίηση της συγκεκριμένης καταγγελίας, η ΝΔ έσπευσε να κάνει λόγο για «απουσία του κράτους» από την περιοχή των Εξαρχείων, κάτι που δεν συνάγεται από κανένα σημείο του υπομνήματος προς τον Δήμο Αθηναίων:

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟ Δ. ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Αθήνα 4-9-2017

Η περιοχή (γειτονιά) των Εξαρχείων στερείται βασικών υπηρεσιών του Δ. Αθηναίων. Στερείται πλήρως των υπηρεσιών του Δήμου:

Της δημοτικής αστυνομίας: Στάθμευση επί πεζοδρομίων και πεζοδρόμων, ανεξέλεγκτη επέκταση τραπεζοκαθισμάτων, ανεξέλεγκτη χρήση γης, ανεξέλεγκτη ηχορύπανση χωρίς χρονικά όρια.

Της υπηρεσίας καθαριότητας: Ελλιπέστατη καθαριότητα στο λόφο του Στρέφη και στα σκαλιά που οδηγούν σ’ αυτόν (Εμμανουήλ Μπενάκη, Πουλχερίας), περιοδική έλλειψη καθαριότητας σε πολλά πεζοδρόμια και πεζοδρόμους, έλλειψή καλαθιών για σκουπίδια σε χώρους περιπάτου.

Των τεχνικών υπηρεσιών: Πολλά σπασμένα και επικίνδυνα πεζοδρόμια, εντελώς κατεστραμμένα και αίτια πολλών ατυχημάτων τα σκαλιά της κύριας εισόδου στο Λόφο του Στρέφη (Εμμανουήλ Μπενάκη).

Του Ο.Ν.Α.: Κατεστραμμένη παιδική χαρά στο Λόφο του Στρέφη

Της υπηρεσίας φωτισμού: Αρκετοί λαμπτήρες κατεστραμμένοι, πάρα πολύ αργή η αλλαγή τους και η αποκατάσταση του φωτισμού.

Της υπηρεσίας πρασίνου: Πλήρης εγκατάλειψη του Λόφου του Στρέφη, πολλά κατεστραμμένα και κομμένα δέντρα.

Για όλα τα ανωτέρω και χωρίς να απεμπολούμε κανένα δικαίωμα, ως κάτοικοι της πόλης μας, για την παροχή των δημοτικών υπηρεσιών αρνούμεθα πλέον να πληρώνουμε τα ανταποδοτικά δημοτικά τέλη και απαιτούμε από τον, ανίκανο προς παροχή υπηρεσιών στην περιοχή μας, Δήμο Αθηναίων να μειωθούν τουλάχιστον κατά το ήμισυ, όπως άλλωστε έχουν μειωθεί και σε πολλές κατηγορίες καταστημάτων της περιοχής μας.

Περιμένοντας την εύλογη αποδοχή του αιτήματός μας θέλουμε γραπτή απάντηση από τον Δήμο Αθηναίων για όλες τις ανωτέρω ελλείψεις.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter