Εκδήλωση για την Ελευθερία του Τύπου: Πρωθυπουργική απολυταρχία στα ΜΜΕ

Εκδήλωση για την Ελευθερία του Τύπου: Πρωθυπουργική απολυταρχία στα ΜΜΕ

Τους χειρισμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη σχετικά με την Ελευθερία του Τύπου καυτηρίασαν ο πρώην γενικός γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ., επικοινωνιολόγος Νίκος Καραχάλιος και ο πρώην βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ δικηγόρος Βασίλης Καπερνάρος, σε μια πρωτοβουλία που μαρτυρά την πρόθεση δημιουργίας ενός νέου κόμματος στο χώρο της δημοκρατικής δεξιάς. 

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας τους στην εκδήλωση του Δικτύου Ελλήνων Ριζοσπαστών στην Θεσσαλονίκη, την περασμένη Τετάρτη ο Νίκος Καραχάλιος κι άλλα πρώην «γαλάζια» στελέχη άφησαν σαφή υπονοούμενα για τους χειρισμούς της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη σε ότι αφορά την Ελευθερία Τύπου με τον Νίκο Καραχάλιο να τονίζει ότι “στην Ελλάδα δεν λείπει μόνο η Δημοκρατία, λείπουν και τα Μέσα” και τον Βασίλη Καπερνάρο να υποστηρίζει ότι στην χώρα μας “καταγράφεται “πρωθυπουργική απολυταρχία”.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του χαρακτηριστική ήταν η κίνηση του Ν. Καραχάλιου να διαβάσει ορισμένα από τα πρωτοσέλιδα βασικών φιλοκυβερνητικών εφημερίδων από τα οποία μπορεί να διαπιστώσει κανείς από τους τίτλους και μόνο πως πρόκειται για fake news. Παράλληλα, στάθηκε στο γεγονός πως μόνο τυχαίο δεν είναι πως οι βόρειες- σκανδιναβικές χώρες οι οποίες μάλιστα είναι και πρότυπα ανάπτυξης, βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της λίστα των Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα» για την Ελευθερία του Τύπο σε σχέση με την Ελλάδα.

 

Από την πλευρά του ο Βασίλης Καπερνάρος αναφέρεται μεταξύ άλλων κατά την ομιλία του, στους λόγους που η Ελευθερία του Τύπου κατέγραψε πτώση στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον πρόεδρο των «Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα» οι οποίοι είναι:

Πρώτον, στις δικαστικές αμφισβητήσεις και συγκεκριμένα στη δίωξη του Κώστα Βαξεβάνη,

δεύτερον, στην αδιαφανή και άδικη κατανομή του δημόσιου κονδυλίου στα μέσα ενημέρωσης, δηλαδή στη γνωστή «Λίστα Πέτσα», και

τρίτον στην έλλειψη ανεξαρτησίας των δημοσίων μέσων ενημέρωσης

 

 

 

 

 

 

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter