Οι κίνδυνοι που κρύβουν τα ρούχα της προπόνησης!

Οι κίνδυνοι που κρύβουν τα ρούχα της προπόνησης!

Oταν πηγαίνετε γυμναστήριο το μόνο σίγουρο είναι πως τα καθαρά σας ρούχα μουσκεύουν από ιδρώτα σε χρόνο ρεκόρ.

Όταν επιστρέψετε σπίτι σας, ακόμη και το μπλουζάκι που περνά το «τεστ της όσφρησης», ενδεχομένως να αποτελέσει κίνδυνο για την υγεία σας αν μείνει έξω από το καλάθι με τα άπλυτα.

Βακτήρια και μύκητες

Πάνω στο δέρμα αναπτύσσονται καλά βακτήρια, μύκητες και κάποιοι ακόμη μικροοργανισμοί. Τα ρούχα του γυμναστηρίου που ποτίζονται από ιδρώτα, ενδέχεται να δημιουργήσουν ένα ευνοϊκό περιβάλλον για βακτηριακές λοιμώξεις, όπως αναφέρουν διακεκριμένοι δερματολόγοι.

Στις περιοχές όπου τα ρούχα σφίγγουν περισσότερο, όπως στην βουβωνική χώρα, στους μηρούς, στα οπίσθια, καθώς και κάτω από το στήθος, μπορεί να εμφανιστεί η λεγόμενη θυλακίτιδα. Δηλαδή η φλεγμονή του θύλακα της τρίχας και κατ΄ επέκταση του δέρματος στην πάσχουσα περιοχή.

Σκεφτείτε επίσης πως τα γυμναστήρια είναι χώροι με αρκετά μικρόβια και οι πιθανότητες μόλυνσης είναι ιδιαίτερα αυξημένες. Αυτό συμβαίνει γιατί οι επισκέπτες είναι πολλοί και όλοι μοιράζονται τον ίδιο εξοπλισμό. Ετσι είναι πολύ εύκολο τα βακτήρια να μεταφερθούν από το ένα άτομο στο άλλο.

Λοιμώξεις και δερματικές παθήσεις

Αυτό σημαίνει πως μπορεί κάποιος να αντιμετωπίσει ένα πλήθος λοιμώξεων όπως για παράδειγμα ο σταφυλόκοκκος. Μικρές γρατζουνιές δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο το σώμα να αποκρούσει τα βακτήρια. Το δέρμα είναι η πρώτη γραμμή άμυνας για τέτοιου είδους λοιμώξεις, ωστόσο σε περίπτωση εκδορών, η μόλυνση είναι πιο εύκολο να παρουσιαστεί.

Δερματικές παθήσεις (έκζεμα) και τραυματισμοί του δέρματος από ξυράφι θα μπορούσαν να σας κάνουν επιρρεπείς στις μολύνσεις ειδικά αν φοράτε ιδρωμένα ρούχα πάνω από μια φορά.

Για τους παραπάνω λόγους το σωστό πλύσιμο των ρούχων μετά από άσκηση είναι κάτι επιβεβλημένο. Μπορείτε απλά να βάλετε τα ρούχα σε γρήγορο πλύσιμο με κρύο νερό, αποφεύγοντας το στεγνωτήριο.

Σε περίπτωση που το πρόγραμμα προπόνησης που ακολουθείτε είναι αρκετά έντονο, καλύτερο θα είναι να πλένετε τα ρούχα σε υψηλότερες θερμοκρασίες, χρησιμοποιώντας πάντα τα σωστά απορρυπαντικά.

Πηγή runnfun.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter