Οι κινήσεις Τσίπρα για την «επόμενη μέρα» – Από σήμερα κύκλος επισκέψεων σε υπουργεία

Οι κινήσεις Τσίπρα για την «επόμενη μέρα» –  Από σήμερα κύκλος επισκέψεων σε υπουργεία

Από το υπουργείο Παιδείας ανοίγει σήμερα ο κύκλος των επισκέψεων του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, σε υπουργεία, με στόχο την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και σε ζητήματα πέραν της μέχρι τώρα κυρίαρχης διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς, θέμα που αποτελεί βασική προτεραιότητα για τον ίδιο των πρωθυπουργό αφού είναι κοινή πεποίθηση στο Μαξίμου ότι από αυτό θα κριθεί εν πολλοίς και το αποτέλεσμα επόμενων εκλογών.

Στο πως δηλαδή ο κυβερνών ΣΥΡΙΖΑ, παράλληλα με το κλείσιμο της συμφωνίας με τους δανειστές, θα «απαντήσει σε μια σειρά από χρονίζοντα προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας, η λύση των οποίων αποτελούσε και αποτελεί και πάγιο αίτημα της Αριστεράς».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας, αν προλάβει, θα μεταβεί το πρωί της Πέμπτης και στο υπουργείο Υγείας ή Εσωτερικών, χωρίς να έχει παρθεί ακόμη η τελική απόφαση αφού το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα αναχωρήσει για την Κίνα, όπου θα έχει σημαντικές επαφές. Συγκεκριμένα, θα έχει κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ θα δει και τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτιέρες. Μέχρι στιγμής, δεν έχει «κλείσει» άλλη συνάντηση για παράδειγμα είτε με τον Κριστίν Λαγκάρντ είτε με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Με την επιστροφή του (το βράδυ της ερχόμενης Κυριακής,) θα ακολουθήσει μια ακόμη γεμάτη εβδομάδα, με την ψήφιση της τεχνικής συμφωνίας στη Βουλή και τη Σύνοδο των G7 στο Μπάρι της Ιταλίας όπου, όπως όλα δείχνουν, θα λάβει χώρα ένας ακόμη γύρος, σε επίπεδο Ουάσινγκτον κλαμπ, του ελληνικού προβλήματος χρέος, με την Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες (τις οποίες, ωστόσο, δεν επιβεβαιώνει το Μαξίμου) να έχει ζητήσει να παρευρεθεί ως παρατηρητής.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter