«Οι κούληδες τρώνε σκυφτοί ρύζι με κάρι»

«Οι κούληδες τρώνε σκυφτοί ρύζι με κάρι»

Ο τίτλος του άρθρου είναι δανεικός από ένα στίχο του ποιήματος με τίτλο «Cambay’s water» του Νίκου Καββαδία. Η λέξη «κούληδες» μπορεί να παραπέμπει στον πληθυντικό του υποκοριστικού του μικρού ονόματος του πρωθυπουργού αλλά, όπως είναι γνωστό, «κούληδες» αποκαλούνται οι αχθοφόροι στη νοτιανατολική Ασία.

Ωστόσο το υποκοριστικό «κούλης» ετυμολογεί το άχθος που επωμίζεται ο Μητσοτάκης ως αναπόδραστη συνέπεια των επιλογών του, τόσο εκείνων που άπτονται των εφαρμοστέων πολιτικών του όσο και των άλλων που αφορούν τα επιλεγέντα πρόσωπα (τους «κούληδες») – τους φυσικούς φορείς αυτών των εγκληματικών πολιτικών.

Πώς να σηκώσουν το ασήκωτο βάρος των υποκλοπών και να το κουβαλήσουν μόνοι οι «κούληδες» Δημητριάδης και Κοντολέων;

Η «βοήθεια» που παρέχει ο «κούλης» Γιάννης Οικονόμου μόνο θυμηδία και μπινελίκια (όχι ψεύτικα, αλά Σταϊκούρα) προκαλεί γιατί καίει και ενοχοποιεί τα «βαποράκια» ενώ βγάζει εκτός κάδρου και αθωώνει τον «μεγαλέμπορο».

«Δεν κρυφτήκαμε, αναλήφθηκε η πολιτική ευθύνη, απομακρύνθηκαν πρόσωπα, άλλαξαν πράγματα στην ΕΥΠ, είναι σε εξέλιξη δικαστική έρευνα και δεν θα ησυχάσουμε μέχρι να μη μείνει καμία σκιά. Αυτός είναι ο σωστός τρόπος και όχι να επιδιώκουμε πολιτικές εντυπώσεις πριν από την οριστική δικαστική διερεύνηση» απάντησε νευρικά και χοροπηδώντας στην πολυθρόνα της ΕΡΤ ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Πώς να σηκώσουν το ασήκωτο βάρος της «κορακοσύνης» και της διασπάθισης δημόσιου χρήματος μόνοι οι «κούληδες» Πάτσης, Μαραβέγιας, Πιτσίκα, Χειμάρας, Μαντάς και Νικολάου;

Αυτός που ψήφισε την αθώωση των golden boys των τραπεζών, που επέτρεψε στα «κοράκια» των funds να ξεσπιτώνουν κόσμο με αλυσοπρίονα και ξυλοδαρμούς, αυτός που επί των ημερών του οι απευθείας αναθέσεις με υπερτιμολογήσεις κρατικών προμηθειών αποτελούν καθεστώς του «καθεστώτος», η αισχροκέρδεια βαφτίζεται οικονομική ανάπτυξη και η αρχειοθέτηση κακουργηματικών υποθέσεων «μαύρου χρήματος» ονομάζεται κανονικότητα βρίσκεται εκτός κάδρου.

Πρέπει ωστόσο να αναγνωρίσουμε ότι έγιναν προσπάθειες να βγουν εκτός κάδρου και τα «βαποράκια» του «μεγαλέμπορου», αφού και η ανακοίνωση του Πάτση γράφτηκε από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, ενώ για όλους έγιναν δηλώσεις και βγήκαν δελτία Τύπου ότι φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη και για τη χρηματοδότηση του Κοκλώνη –κατά τον «αδιευκρίνιστο» Γεωργιάδη– έφταιγε ένας νόμος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μόνο ο Κώστας Καραμανλής διά της λιτής –των 67 λέξεων– ανακοίνωσής του με την οποία γνωστοποιεί τη μη συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, στην οποία ανακοίνωση έχει βάλει εμφατικό Χ σε κάθε αναφορά του ονόματος Μητσοτάκης, αρνήθηκε να γίνει «κούλης» του Κούλη, αφήνοντας όλο το πεδίο ελεύθερο στον (για λίγο ακόμη πρωθυπουργό) Κούλη να γίνει «κούλης» του Καρατζαφέρη.

Πολύ κάρι έπεσε εσχάτως στο ρύζι τους και θα καούν τα σωθικά τους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter