Oι Κούρδοι στρέφονται για βοήθεια στον Σίσι της Αιγύπτου

Oι Κούρδοι στρέφονται για βοήθεια στον Σίσι της Αιγύπτου

Οι ραγδαίες εξελίξεις στα τουρκοσυριακά σύνορα αλλά και η φονικότητα της τουρκικής στρατιωτικής εισβολής, αλλά και η ουσιαστική αδιαφορία της Δύσης για την αιματοχυσία στην περιοχή, ωθούν τους Κούρδους να αναζητήσουν βοήθεια σε τρίτες χώρες. 

Το Δημοκρατικό Συμβούλιο της Συρίας (SDC), το οποίο αποτελεί την πολιτική πτέρυγα των Δημοκρατικών Συριακών Δυνάμεων (SDF), ζήτησε από την Αίγυπτο βοήθεια στο πλαίσιο της στρατιωτικής επιχείρησης της Τουρκίας που ξεκίνησε πρόσφατα στο βόρειο τμήμα της Συρίας, δήλωσε στο Sputnik το Σάββατο ο συμπρόεδρος του Συμβουλίου Ριάντ Νταράρ.

Νωρίτερα, ο Νταράρ είχε συνάντηση με τον Αιγύπτιο υπουργό Εξωτερικών Σάμεχ Χασσάν Σούκρι, λίγες ώρες πριν ο Αραβικός Σύνδεσμος πραγματοποιήσει επείγουσα συνάντηση με αφορμή την στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στην Συρία.

«Ζητήσαμε βοήθεια, οποιαδήποτε βοήθεια, τόσο πολιτική όσο και ενημερωτική, οτιδήποτε μπορεί να μας βοηθήσει να αντέξουμε αυτήν την επιθετικότητα», δήλωσε ο Νταράρ, προσθέτοντας ότι η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του Αιγύπτιου υπουργού.

Ο Κούρδος πολιτικός ανέφερε την επιθυμία του SDC για οποιαδήποτε λύση που θα σταματούσε την επίθεση της Άγκυρας.

«Αποφασίσαμε να αντισταθούμε και θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τον εαυτό μας, τη γη μας και τις οικογένειές μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νταράρ.

Ενώ η συριακή κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει τη νομιμότητα της κουρδικής αυτονομίας στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, η Δαμασκός έχει καταδικάσει επανειλημμένα τις κατοχικές πολιτικές της Τουρκίας στην περιοχή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter