Οι Madrugada παίζουν αποκλειστικά στο Docville την Κυριακή με το Documento

Οι Madrugada παίζουν αποκλειστικά στο Docville την Κυριακή με το Documento

Ο Σίβερτ Χόιεμ, ο Φρόντε Γιάκομπσεν και ο Τζον Λάουβλαντ Πέτερσεν, οι Νορβηγοί Madrugada,  λίγες ώρες προτού επιστρέψουν στη χώρα τους συναντήθηκαν με την Έμυ Ντούρου σε ένα στούντιο στο Μεταξουργείο και μίλησαν για την επανένωσή τους που έγινε πριν από τρία χρόνια με αφορμή τη συμπλήρωση είκοσι χρόνων από το πρώτο τους άλμπουμ «Industrial silence», για όσα οδήγησαν στη διάλυσή τους, για τις μεταξύ τους δυναμικές, για τη ζωή στη Νορβηγία και για τη σχέση τους με το ελληνικό κοινό.

«Είναι απολύτως χυδαίο αυτό που τόλμησε να υπαινιχθεί ο Αλέξης Κούγιας για τον Μάνο Χατζιδάκι»: ο Φοίβος Δεληβοριάς μιλάει στον Αντώνη Μποσκοΐτη για το καινούργιο του άλμπουμ «Anime», το βάσανο της στιχουργίας, την τερατωδία του κόσμου μας και την υπερασπιστική γραμμή του Αλέξη Κούγια στην υπόθεση Λιγνάδη.

«Ολα αυτά, υποψηφιότητες και βραβεύσεις, δεν ανήκουν σε ταινίες όπως τα “Μαγνητικά πεδία”. Δεν ανήκουν στον τρόπο με τον οποίο δημιουργήθηκε αυτή η ταινία»: ο σκηνοθέτης της ταινίας «Μαγνητικά πεδία» Γιώργος Γούσης συζητάει με τον Κωνσταντίνο Καϊμάκη για την έκπληξη που νιώθει ακόμη και σήμερα για τη δημιουργία του που σάρωσε τα βραβεία του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Ο Αντώνης Μποσκοΐτης εξιστορεί μια ανέκδοτη ιστορία από την ημέρα της γνωριμίας του με τον Βαγγέλη Παπαθανασίου, τον διεθνή συνθέτη που πέθανε στις 17 Μαΐου.

Οι Political Stencil, μια ομάδα που πιστεύει ότι οι τοίχοι είναι η δική μας κληρονομιά, μιλούν στην Ηλέκτρα Ζαργάνη για το γκραφίτι για τον Βασίλη Μάγγο στον Βόλο, την αστυνομική βία και τους αγώνες κατά της καύσης των σκουπιδιών.

Η Ρένα Πολυκαλά ξεναγεί την Ηλέκτρα Ζαργάνη στα μυστικά της Ποτοποιίας Πολυκαλά –η ιστορία της οποίας ξεκινάει το 1897 από το Ληξούρι της Κεφαλονιάς, περνάει από την παλιά Αθήνα και συνεχίζει την πορεία της έως σήμερα–, όπου οι αναμνήσεις, οι μυρωδιές και τα ηδύποτα κυριαρχούν.

Η Αναστασία Γκάτζιου, προϊσταμένη Διεύθυνσης Πολιτιστικών Δράσεων και Εποπτείας του ΥΠΠΟΑ και υποψήφια διδάκτωρ Πάντειου Πανεπιστημίου, καταγράφει τις δυσχέρειες που προκύπτουν από τον παρωχημένο μηχανισμό των επιχορηγήσεων από το υπουργείο Πολιτισμού και καταθέτει τις προτάσεις της για την ανανέωση του θεσμικού πλαισίου.

Ο συγγραφέας του βιβλίου «Τόμας Μίντσερ – Ο εξεγερμένος προφήτης» Γιώργος Κουτσοδιάκος γράφει για την περίπτωση του ανθρώπου που απείλησε με το κήρυγμά του το κοινωνικό στάτους της κεντρικής Ευρώπης του 16ου αιώνα.

Ο Κώστας Ζήσης παρακολούθησε την παρουσίαση του βιβλίου «Αποδελτίωση» της Σεμίνας Διγενή στις Βρυξέλλες και μεταφέρει το κλίμα.

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter