Οι μάρτυρες του FBI για Novartis – Καραμπινάτο σκάνδαλο με πολιτικούς και γιατρούς, στο Documento που κυκλοφορεί – μαζί το HotDoc, το Docville και η έκδοση υγείας DocLife

Οι μάρτυρες του FBI για Novartis – Καραμπινάτο σκάνδαλο με πολιτικούς και γιατρούς, στο Documento που κυκλοφορεί – μαζί το HotDoc, το Docville και η έκδοση υγείας DocLife

Οι μάρτυρες του FBI για Novartis. Καραμπινάτο σκάνδαλο με πολιτικούς και γιατρούς. Το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ του ελβετικού δημόσιου καναλιού RSI που καταρρίπτει τη θεωρία της ΝΔ για σκευωρία. Συνέντευξη με την Ελβετίδα δημοσιογράφο του RSI Μαρία Ροσέλι

– Ατιμωρησία με ανατροπή διατάξεων στον νόμο για την απιστία. Το μεγάλο κόλπο με το θαλασσοδάνειο €3,15 εκατ. της ΝΔ

– Κορίν Βέλα: «Η Ντάφνι δεν σταματούσε να μάχεται, δεν έκανε πίσω όταν την απειλούσαν». Δύο χρόνια μετά τη δολοφονία της Μαλτέζας δημοσιογράφου Καρουάνα Γκαλιζία η αδερφή και ένας εκ των δικηγόρων της οικογένειας μιλούν στο Documento

– Νομοσχέδιο Βρούτση. Ασφαλιστικός Αρμαγεδδών προ των πυλών

– Πρόεδρος Δημοκρατίας. Τι «ψηφίζουν» οι γαλάζιες φράξιες του Μαξίμου

– 100 μέρες κυβέρνηση ΝΔ. Πώς ο Μητσοτάκης υλοποιεί το νεοφιλελεύθερο πείραμά του

– Τράπεζα της Ελλάδος. Γιατί ο Κυριάκος κόβει από διοικητή τον Στουρνάρα

– ΚΙΝΑΛ. Μικρό κόμμα, πολλοί φιλόδοξοι ηγέτες

– Στέλιος Κούλογλου. Στη φίμωση ΜΜΕ η κυβέρνηση θυμίζει πρώην ανατολική χώρα

– Καταγγελίες. Οργή για το φιλέτο της ΤτΕ που πουλήθηκε κοψοχρονιά

– ΕΠΟ. Το «βατερλό» της διοίκησης Γραμμένου

Το Docville

Ο πρωτοπόρος της ελεύθερης ραδιοφωνίας Μarios Blackman, στο Docville που κυκλοφορεί με το Documento

Ο πρωτοπόρος της ελεύθερης ραδιοφωνίας Μarios Blackman μιλάει για την ιστορία της στον Σπύρο Οικόπουλο και με θλίψη διαπιστώνει: «Το ραδιόφωνο πεθαίνει. Οι ταξιτζήδες και τα εκατά ακούν ακόμη ραδιόφωνο»

– Ο Αργύρης Μπακιρτζής σε συνέντευξη του στη Μαρίνα Αγγελάκη αναφέρεται στα αγαπημένα του παιδιόθεν σεργιάνια στα παλιατζίδικα της Θεσσαλονίκη, και στη δουλειά του ως αρχαιολόγου, ενώ εκφράζει την ανησυχία του για τις πολιτικές πιέσεις που οδηγούν σε φίμωση των διαφορετικών φωνών στον Τύπο.

– Ο συνθέτης Βιμ Μέρτενς μιλάει στον Σπύρο Οικόπουλο λίγο προτού έρθει στην Ελλάδα και τονίζει: «Όσοι ασχολούμαστε με τη μουσική βρισκόμαστε σε αναζήτηση καινούργιων πραγμάτων, συνδυασμών, σχέσεων και συμπεριφορών, ώστε να καταφέρουμε να ζήσουμε ευτυχισμένοι».

– Ο Μπονγκ Τζουνγκ- Χο ήταν ο θριαμβευτής του φετινού φεστιβάλ Κανών με τα «Παράσιτα». Σε συνέντευξη του στον Κωνσταντίνο Καϊμάκη ο νοτιοκορεατής σκηνοθέτης αναφέρεται στις εκφάνσεις του άγριου καπιταλισμού που όλοι βιώνουμε σήμερα.

– Ο καθηγητής του Yale Νίκολας Α. Χρηστάκης σε συνέντευξη του στην Εμυ Ντούρου με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του «Προσχέδιο – Οι εξελικτικές ρίζες μιας καλής κοινωνίας» μιλά για την κοινωνική παρόρμηση να φτιάχνουμε ιδανικές κοινωνίες.

– Ο Τζέιμς Πάτναμ ιστορικός τέχνης και καθηγητής στο University of the Arts London, μιλάει με την Ασημίνα Κανιάρη, επίκουρη καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης στην ΑΣΚΤ και διδάκτωρ της Τέχνης του Πανεπιστημίου Οξφόρδης, με αφορμή την επικείμενη ομιλία του στην ΑΣΚΤ.

– Η προσβάσιμη δωρεάν εφαρμογή «My City, My Sounds» συστήνει στο κοινό της Θεσσαλονίκης έναν πρωτότυπο ηχητικό περίπατο προκειμένου να αφουγκραστούμε την πόλη… αλλιώς. Στο ρεπορτάζ η Μαρίνα Αγγελάκη.

– Αντάρτισσες ενάντια στην πατριαρχία. Η καλλιτεχνική πράξη της Ελένης Τζιρτζιλάκη στο Ρέθυμνο με τίτλο «Μemoria. Γυναίκες στο Βουνό», επαναφέρει στο κέντρο του κάδρου τις μαχήτριες του Εμφυλίου. Στο ρεπορτάζ η Αφροδίτη Ερμίδη.

– Μία συζήτηση με τον Αλέξανδρο Μιστριώτη με αφορμή ένα περιπατητικό δοκίμιο που διοργανώνει στο κέντρο της Αθήνας με τίτλο «Επίσκεψη». Στο ρεπορτάζ η Ηλέκτρα Ζαργάνη.

– Στη στήλη New Entries που επιμελείται η Αφροδίτη Ερμίδη μας συστήνεται ο ηθοποιός Νίκος Μάνεσης.

Το HotDoc

Βρόμικες πολιτικές: Ο Τραμπ και οι αντιγραφείς του σε Ελλάδα και εξωτερικό στο HotDoc που κυκλοφορεί με το Documento

Τι είναι αυτό που ενώνει το παρελθόν, τη Θάτσερ και τον Ρίγκαν με τη σημερινή διακυβέρνηση Τραμπ και τον Μπολσονάρο;

Μα το νεοφιλελεύθερο μοντέλο στην οικονομία, που συνοδεύτηκε από μια συντηρητική στροφή στο πολιτικό επίπεδο, η οποία αποθέωσε την οικονομία και την αυτορύθμιση των αγορών. Και ακόμη η επιβολή τους μέσα από τη συντριβή όλων των «εμποδίων», είτε είναι ηγέτες είτε κόμματα, και μάλιστα μέσα από τις πιο επιθετικές μορφές της πολιτικής, που φλερτάρουν, αγγίζουν ή ακολουθούν ακροδεξιά προτάγματα. Η εξουσία είναι το ιερό δισκοπότηρο.

Αυτό εφάρμοσε ο Τραμπ για να εκλεγεί, αδιαφορώντας για ευπρέπειες, αστικές ευγένειες και πολιτικές μονομαχίες με κανόνες. Αυτό ακολούθησε και ο πιο μπρουτάλ Μπολσονάρο, θαυμαστής του Χίτλερ και της αιμοσταγούς βραζιλιάνικης χούντας.

Το φλερτ με τις εθνικιστικές και ακροδεξιές απόψεις προς άντληση ψηφοφόρων από την ακροδεξιά δεξαμενή ακολούθησε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις τελευταίες εκλογές όπως επίσης και την προπαγάνδα περί σκευωρίας ενός υπαρκτού σκανδάλου, αυτού της Novartis.

Το όπλο και των τριών μοιάζει να είναι τα fake news και η χειραγώγηση συνειδήσεων και αντιδράσεων μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα.

To docLife

Ειδική έκδοση docLife: Μυστικά για έναν χειμώνα γεμάτο υγεία

Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για τις αλλεργίες του χειμώνα, το αντιγριπικό εμβόλιο και την ιλαρά.

Ειδικοί επιστήμονες δίνουν ξεκάθαρες απαντήσεις και προτείνουν λύσεις για ενδυνάμωση του οργανισμού μέσα από τη διατροφή και την άσκηση. Ακόμα, πώς αντιμετωπίζεται η εποχιακή συναισθηματική διαταραχή και πώς αντιμετωπίζονται οι παθήσεις του γραφείου. Πότε ένα παιδί πρέπει να κάνει λογοθεραπεία και πότε χρειάζεται εργοθεραπεία.

Και ακόμα, οι τετράποδοι θεραπευτές και πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τα κατοικίδιά μας αλλά και τα αδέσποτα από τους κρύους μήνες του χειμώνα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter