Οι μαθητές αγωνίζονται για την μόρφωση και όχι την εξόντωση - Γιατί γίνονται οι κινητοποιήσεις

Παρέμβαση στο υπουργείο Παιδείας για τα κενά στα σχολεία – 5/11/2019

Ένα σχολείο που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει ζητάνε οι μαθητές που χθες κατέβηκαν κατά χιλιάδες στους δρόμους έχοντας στο πλάι τους τόσο τους γονείς τους όσο και τους καθηγητές τους .

Μετά το συλλαλητήριο των φοιτητών την σκυτάλη πήραν οι μαθητές σε μια πορεία με μεγάλη μαζικότητα ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας

Τα αιτήματα των μαθητών

Οι μαθητές ζητούν καταρχήν να καλυφθούν οι εκατοντάδες κενές διδακτικές ώρες που έχουν προκληθεί από της ελλείψεις καθηγητών στα σχολεία αλλά κυρίως αντιδρούν στα σχέδια της κυβέρνησης για την επαναφορά της βάσης και της Τράπεζας Θεμάτων. Συγκεκριμένα αντιδρούν με την διαμόρφωση του τελικού βαθμού επιλογής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση με βάση τους βαθμούς των παιδιών των τάξεων του Λυκείου.

Ταυτόχρονα το σύστημα της Τράπεζας Θεμάτων “θυμίζει” στους μαθητές ότι την χρονιά της εφαρμογής του το 40 % των μαθητών έμειναν στην ίδια τάξη .

Οι μαθητές έχουν κινητοποιηθεί σε πολλές πόλεις της Ελλάδας πραγματοποιώντας ταυτόχρονα και καταλήψεις.

Οι φοιτητές θα χτυπάνε κάρτα

Μια ακόμα σκέψη της κυβέρνησης που όλα δείχνουν ότι θα είναι η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι στο χώρο της Παιδείας είναι χρήση κάρτας εισόδου στα ΑΕΙ. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα των “Νέων” η κυβέρνηση αναζητά νέες μεθόδους φύλαξης των ΑΕΙ. Έτσι έχει ξεκινήσει η συζήτηση σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», περί κάρτας εισόδου στα ΑΕΙ. 

Ωστόσο θέτει ως προϋπόθεση το να λάβουν σχετική πρωτοβουλία για το θέμα οι διοικήσεις των ανώτατων Ιδρυμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.