Οι «μάχες της Κερατέας» τώρα και σε video game (video)

Οι «μάχες της Κερατέας» τώρα και σε video game (video)

H αντίσταση των κατοίκων της Κερατέας, την περίοδο 2010- – 2011 ενάντια _x000D_
στη δημιουργία ΧΥΤΑ στην περιοχή τώρα έγινε και video – game.

Το διάσημο παιχνίδι To Riot: Civil unrest είναι ένα video game που προσομοιάζει κοινωνικές εξεγέρσεις ή διάφορου τύπου αντιστάσεις που προβάλλει η κοινωνία σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Στην τελευταία έκδοση του παιχνιδιού σημαντικό κομμάτι αποτελεί η Ελλάδα, όπου μπορεί ο παίχτης να διαχειριστεί το πλήθος των κατοίκων της Κερατέας που διαμαρτύρονται για το ΧΥΤΑ και συγκρούονται με την αστυνομία.

Δημιουργός του παιχνιδιού είναι ο Λεονάρντο Μεντσιάρι που συμμετείχε στο κίνημα Νο TAV, την αντίσταση των κατοίκων του Τορίνο, να διέλθει από την περιοχή τους το τρένο υψηλών ταχυτήτων. Με αφορμή τις εμπειρίες και τα συναισθήματα από τις συγκρούσεις αυτέ δημιούργησε το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Το Riot- Civil Unrest δίνει την ευκαιρία στον παίκτη να βιώσει και τις δύο πλευρές του αγώνα – έναν αγώνα στον οποίο δεν υπάρχουν πραγματικά νικητές. Τι προκαλεί το πλήθος να συμπεριφέρεται με τέτοιο θυμό και επιθετικότητα; Τι νοιώθει ένας αστυνομικός κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης; Ποιος είναι σωστός και ποιος είναι λάθος; Οι απαντήσεις στο παιχνίδι.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter