Οι μαυραγορίτες και ο Άδωνης Γεωργιάδης

Οι μαυραγορίτες και ο Άδωνης Γεωργιάδης

Αν μια ιστορία ανακυκλώνεται είναι αυτή του μαυραγορίτη. Όταν πεθαίνουν άνθρωποι, όταν υποφέρουν οι κοινωνίες, ο μαυραγορίτης ζει και βασιλεύει, διαπρέπει και κονομάει. 

Η υγειονομική κρίση που ζούμε δεν είναι φυσικά εξαίρεση. Μάσκες, γάντια, αντισηπτικά, υλικά που είναι απαραίτητα για να μην εξαπλωθεί ο ιός, έχουν ακολουθήσει το νόμο της (μαυραγορίτικης) αγοράς. Όταν ο Άδωνης Γεωργιάδης, πρώην υπουργός Υγείας παρακαλώ, ρωτήθηκε γι αυτή την αισχροκέρδεια σε τηλεοπτική εκπομπή, απάντησε πως είναι απολύτως συμβατή με τους νόμους τα ελεύθερης αγοράς. Το θέμα δεν είναι ο κυνισμός του Υπουργού, αλλά τα περίεργα που συμβαίνουν με τον ίδιο σε πρωταγωνιστικό ρόλο ως υπουργού Ανάπτυξης.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, της Γερμανίας συμπεριλαμβανομένης, εγκατέλειψαν της θεωρίες της αγοράς και λειτουργούν με ευθύ κρατικό παρεμβατισμό μήπως και σωθούμε. Ο Άδωνης Γεωργιάδης από την πλευρά του, αρνείται να πάρει απόφαση για διατίμηση στα προϊόντα που είναι άμεσης ανάγκης και σωτηρίας. Με τη χρήση του όρου «αγορά» βρίσκεται συνοδοιπόρος του κάθε μαυραγορίτη. Είναι άραγε ιδεολογική εμμονή ή κάτι άλλο;

Αφού λοιπόν τον έκραξαν μέχρι και οι συνοδοιπόροι του τι κουτοπονηριά ανακάλυψε; Να εξασφαλίσει για τους εισαγωγείς και προμηθευτές σταθερό ποσοστό κέρδους. Δηλαδή αν ο προμηθευτής υπερτιμολογεί το προϊόν ο Άδωνης φροντίζει να μην πέσει το κέρδος του. Ωραίο κόλπο για να συνεχίζουν να κονομάνε οι μαυραγορίτες.

Στον αντίποδα του Άδωνη, υπάρχει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος με αίσθηση ευθύνης, όχι μόνο αποφάσισε να πάει η κατασχεμένη αλκοόλη για δημιουργία αντισηπτικών, αλλά ανέθεσε και σε εργοστάσια του Ελληνικού Στρατού την παραγωγή και διάθεση. Ακριβώς για να ασφαλιστεί η δημόσια Υγείας και να βγουν στην άκρη οι κερδοσκόποι.

Η διαδικασία με την εξασφάλιση της διανομής υλικών πρώτης ανάγκης, θα μπορούσε να ανατεθεί στο ΙΦΕΤ, το οποίο έχει τεχνογνωσία και δυνατότητα. Αλλά ο Άδωνης Γεωργιάδης προτιμά να ψάχνει πατέντες αγοράς και ποσοστά κέρδους σε χώρους γύρω από νεκροταφεία και νοσοκομεία. Φυσικά και δεν είναι μαυραγορίτης. Υπουργός είναι.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter