Οι μεγάλες προσδοκίες στο εκράν για το 2017

Οι μεγάλες προσδοκίες στο εκράν για το 2017

Χορταστικό αναμένεται το 2017 για τους κινηματογραφόφιλους

  1. Δουνκέρκη (24 Αυγούστου)

Ο Κρίστοφερ Νόλαν τρία χρονιά μετά το «Interstellar» καταπιάνεται με το ιστορικό υπερθέαμα με θέμα ένα αληθινό περιστατικό του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Η εποποιία της «Δουνκέρκης» αφορά μια συγκλονιστική ιστορία: εκατοντάδες χιλιάδες στρατιώτες των Βρετανών και των Συμμάχων είναι περικυκλωμένοι από τα χιτλερικά στρατεύματα και ο Νόλαν, μετρ του σασπένς και του larger than life θεάματος, ενορχηστρώνει έντεχνα το σκηνικό του τρόμου βάζοντας τους Γερμανούς να παίζουν με τους παγιδευμένους στρατιώτες το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι. Πρωταγωνιστούν οι Τομ Χάρντι, Μαρκ Ράιλανς, Κένεθ Μπράνα, Κίλιαν Μέρφι.

  1. Logan (Μάρτιος)

Ο Χιου Τζάκμαν έχοντας ταυτιστεί απόλυτα με τον Γούλβεριν ακονίζει για τρίτη φορά τα μεταλλικά νύχια του. Η ιστορία που πλαισιώνει τη φημολογούμενη ως τελευταία εμφάνισή του στον ρόλο του μεταλλαγμένου λυκάνθρωπου διαδραματίζεται το 2024, δέκα χρόνια μετά τα γεγονότα του «X-Men: Ημέρες ενός ξεχασμένου μέλλοντος». Ο Λόγκαν έχει υποσχεθεί να αφήσει πίσω του το βίαιο παρελθόν του αλλά υποχρεώνεται να απελευθερώσει το alter ego του, τον τρομακτικό Γούλβεριν, όταν ένα κορίτσι-κλώνος του βρίσκεται σε κίνδυνο. Ο Τζέιμς Μάνγκολντ επιστρέφει στο σκηνοθετικό τιμόνι.

  1. Ghost in the shell (Απρίλιος)

Η Σκάρλετ Τζοχάνσον από τότε που πρωτοφόρεσε την εφαρμοστή στολή της σούπερ ηρωίδας –αγαπημένη Μαύρη Χήρα στους «Εκδικητές» (The Avengers)– δεν λέει να την αποχωριστεί. Και καλά κάνει αφού η… δράση τής ταιριάζει πολύ. Στο νέο φιλμ του Ρούπερτ Σάντερς («Η Χιονάτη και ο κυνηγός») υποδύεται μια cyberg πολιτσμάνα που καταδιώκει έναν επικίνδυνο χάκερ. Δίπλα στη Σκάρλετ συναντάμε τους Μάικλ Πιτ, Τακέσι Κιτάνο και Ζιλιέτ Μπινός.

  1. Star Wars: Episode VIII (15 Δεκεμβρίου)

H Ρέι του προτελευταίου «Star Wars» («Η Δύναμη ξυπνάει») επιστρέφει ξανά στον πρωταγωνιστικό ρόλο με τη μορφή και πάλι της Αγγλίδας Ντέιζι Ρίντλεϊ. Παρέα της στο όγδοο φιλμ της διάσημης σάγκα του Τζορτζ Λούκας –που θα σκηνοθετήσει ο Ράιαν Τζόνσον του θαυμάσιου «Looper» (2012) – θα είναι και πάλι οι Φιν και Πόε, ενώ στον ρόλο του νέου εμβληματικού κακού, του Κούλο Ρεν, ο συνεχώς ανερχόμενος Ανταμ Ντράιβερ είναι αποφασισμένος να κάνει να ξεχαστεί οριστικά ο μύθος του Νταρθ Βέιντερ.

  1. Blade Runner 2049 (Οκτώβριος)

Με τις διθυραμβικές κριτικές και τα επερχόμενα Οσκαρ να συνοδεύουν τη φήμη της «Αφιξης» (Arrival) ο Ντενίς Βιλνέβ δηλώνει έτοιμος για την αναμέτρηση με τον μύθο του «Μπλέιντ Ράνερ». Η ιστορία τοποθετείται στο 2049, τριάντα χρόνια μετά το χρονικό πλαίσιο της πρώτης ταινίας, κι έχει ως πρωταγωνιστή έναν νέο μπλέιντ ράνερ, τον… officer K του LAPD, που υποδύεται ο Ράιαν Γκόσλινγκ. Σημαντικό ρόλο στο σενάριο διατηρεί και ο παλιός Ντέκαρντ, που τον ενσαρκώνει και πάλι ο Χάρισον Φορντ, ενώ εμφανίζονται ακόμη οι Ρόμπιν Ράιτ και Τζάρεντ Λέτο.

  1. Wonder woman (8 Ιουνίου)

Προτού γίνει γνωστή ως Γουόντερ Γούμαν ήταν η Νταϊάνα, πριγκίπισσα των αμαζόνων. Μεγαλωμένη σε ένα προστατευμένο από τον κόσμο παραδεισένιο νησί, βλέπει τη ζωή της να αλλάζει όταν ένας Αμερικανός πιλότος (Κρις Πάιν) πέφτει στις ακτές του νησιού και της αναφέρει τον καταστροφικό πόλεμο που μαίνεται στον έξω κόσμο. Σχεδόν έναν χρόνο μετά το εντυπωσιακό κινηματογραφικό ντεμπούτο της στο «Batman v Superman: Η αυγή της δικαιοσύνης», η αμαζόνα-Γουόντερ Γούμαν παίζει στη σόλο ταινία της. Στον ρόλο η ακαταμάχητη Γκαλ Γκαντότ, ενώ σκηνοθετεί η Πάτι Τζένκινς («Monster», «The Killing»).

  1. Alien: Covenant (Μάιος)

Ο «Προμηθέας», το πρίκουελ του «Αλιεν», είχε αφήσει ανάμεικτες εντυπώσεις το 2012. Στη συνέχεια εκείνης της ταινίας, ο Ρίντλεϊ Σκοτ ανοίγει νέα πεδία τρόμου στο… Διάστημα βάζοντας μια ομάδα εποίκων να φτάνουν με το σκάφος τους, το «Covenant», σε έναν άγνωστο πλανήτη. Ο Μάικλ Φασμπέντερ (η ρέπλικα ονόματι Ντέιβιντ) συναντά εκ νέου τη Νούμι Ραπάς και τον Γκάι Πιρς όπως είχε συμβεί και στον «Προμηθέα».

  1. T2 Τrainspotting (Φεβρουάριος)

Στο φιλμ που του χάρισε την κινηματογραφική φήμη του επιστρέφει ο Ντάνι Μπόιλ και επανασυστήνει τη… συμμορία των λεχριτών που έδωσε άλλο νόημα και γεύση στο βρετανικό περιθώριο, την αντρική φιλία, τον εθισμό στα ναρκωτικά και τη μανία με το ποδόσφαιρο. Η 20ετής απόσταση δεν δείχνει να έχει επηρεάσει τη φόρμα της ομάδας, που επιστρέφει ανανεωμένη, συμπαγής και πλήρης.

  1. Κονγκ: Η νήσος του κρανίου (9 Μαρτίου)

Την απαρχή της καταγωγής του Κινγκ Κονγκ ανιχνεύει ο σκηνοθέτης Τζόρνταν Βογκτ-Ρόμπερτς βάζοντας μια ετερογενή ομάδα επιστημόνων να εξερευνεί τα βάθη ενός αχαρτογράφητου νησιού στον Ειρηνικό χωρίς να γνωρίζει ότι πρόκειται για το βασίλειο του μυθικού Κονγκ. Στην ταινία πρωταγωνιστούν ο Τομ Χίντλεστον, ο νΣάμιουελ Λ. Τζάκσον, η βραβευμένη με Οσκαρ Μπρι Λάρσον, ο Τζον Γκούντμαν και ο Τζον. Σ. Ράιλι.

  1. Fifty Shades Darker (9 Φεβρουαρίου)

Η συνέχεια του «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι» αναμένεται να σπάσει και πάλι ταμεία, βιτρίνες (στα βιβλιοπωλεία) και κρεβάτια. Ο Τζέιμς Φόλεϊ σκηνοθετεί τις νέες kinky αναζητήσεις της Αναστάζια-Ντακότα Φάνινγκ κάνοντας τον κύριο Γκρι να αλλάξει περισσότερα χρώματα κι από τα κοστούμια της γκαρνταρόμπας του. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter