Οι μεγάλοι ηγέτες ως πρόσφυγες από Σύρο καλλιτέχνη

Οι μεγάλοι ηγέτες ως πρόσφυγες από Σύρο καλλιτέχνη

«Θέλω να τους δώσω πίσω την ανθρωπιά τους». Μ’ αυτή τη φράση, ο Σύρος καλλιτέχνης Αμπντάλα αλ Ομάρι, πρόσφυγας στο Βέλγιο, δηλώνει την πρόθεσή του να δημιουργήσει μια σειρά πινάκων ζωγραφικής, στους οποίους απεικονίζονται ως πρόσφυγες μεγάλοι ηγέτες του κόσμου: ο Ντόναλντ Τραμπ, η Άγγελα Μέρκελ, ο Μπαράκ Ομπάμα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Μπασάρ αλ Άσαντ.

«The Vulnerability Series» (οι Σειρές Αδυναμίας) είναι ο τίτλος που ο αλ Ομάρι έδωσε στα έργα του, τα οποία εκτίθενται στο Ντουμπάι.

«Το να είσαι πρόσφυγας είναι σαν να έχεις ένα καινούργιο εξόγκωμα στο σώμα σου, με το οποίο δεν έχεις καμία σχέση, και θα μείνει έως την τελευταία μέρα, οπότε καλύτερα να το χειριστείς» δήλωσε, στο CNN, ο Σύρος καλλιτέχνης.

Ο Πρόεδρος Τραμπ αναπαρίσταται σαν πρόσφυγας που κρατά στα χέρια του ένα παιδάκι. Στην πλάτη του, τα υπάρχοντα του κι ένα υπνόστρωμα, στο δεξί του χέρι κρατά μια φωτογραφία της οικογένειάς του. Ο Πούτιν απεικονίζεται ως ένας άστεγος, ενώ ο Άσαντ είναι μέχρι τη μέση στο νερό με ένα χάρτινο καραβάκι να έρχεται να τον σώσει. Σε έναν άλλο πίνακα, με τίτλο «Η ουρά», ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο Ιρανός Πρόεδρος Χασάν Ρουχανί κι ο τέως Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, περιμένουν σε μια ατέλειωτη σειρά ανθρώπων να τους δοθεί κάτι να φάνε.

«Κατά κάποιο τρόπο, ο στόχος μου μετατοπίστηκε από το να εκφράσω τον θυμό μου, σε μια πιο ζωντανή επιθυμία να αφοπλίσω τις φιγούρες μου, να τους απεικονίσω εκτός της θέσης ισχύος που έχουν» εξομολογήθηκε ο αλ Ομάρι.







Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter