Οι «μενουευρωπαίοι» μέμφονται την κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο Οικονόμου σφυρίζει αδιάφορα

Οι «μενουευρωπαίοι» μέμφονται την κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο Οικονόμου σφυρίζει αδιάφορα

Μία ακόμα βαθιά πληγή στο φιλελεύθερο προσωπείο της κυβέρνησης χαράσσει το άλλοτε «αντισύριζα μέτωπο» με αφορμή το σκάνδαλο των υποκλοπών, καθώς οι Νίκος Αλιβιζάτος και Βαγγέλης Βενιζέλος θα συμμετάσχουν την Πέμπτη σε εκδήλωση υπό τον τίτλο «Μένουμε Ευρώπη;», με το ερωτηματικό να εκνευρίζει την κυβέρνηση και τον εκπρόσωπό της Γιάννη Οικονόμου να μην μπορεί να κρύψει την ενόχληση του Μεγάρου Μαξίμου.

«Την ερχόμενη Πέμπτη στο Ινστιτούτο Γκαίτε λαμβάνει χώρα μία εκδήλωση από την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, την Πρωτοβουλία για την Υπεράσπιση της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου και τη Σχολή Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Τίτλος «ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ»; και υπότιτλος «ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ, ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ». Βλέπουμε να συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Αλιβιζάτος. Τι σημαίνει για εσάς το γεγονός πως επιστήμονες που συμπορεύτηκαν μαζί σας, σήμερα αμφισβητούν τον ευρωπαϊκό  προσανατολισμό της κυβέρνησης;» ήταν η ερώτηση που έθεσε το documentonews.gr στον Γιάννη Οικονόμου την Τρίτη, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Σημειώνεται πως πρόκειται για μία εξαιρετικά σημαντική εκδήλωση που θα λάβει χώρα το απόγευμα της Πέμπτης στο Αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Γκαίτε στην Αθήνα, στις 19.00 το απόγευμα, ενώ προβλέπεται και διαδικτυακή μετάδοση. Εκτός του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ και του καθηγητή συνταγματικού δικαίου του ΕΚΠΑ, στην εκδήλωση θα συμμετέχουν ακόμα οι Ιφιγένεια Καμτσίδου του ΑΠΘ, και ο Ξενοφών Κοντιάδης της Παντείου. Τον συντονισμό της εκδήλωσης έχει αναλάβει ο καθηγητής και πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Ανδρέας Τάκης, με τον κοσμήτορα της Σχολής Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Δημήτρη Χριστόπουλο να κάνει την εισαγωγική προσφώνηση.

«Αμφισβητείται ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της κυβέρνησης και της χώρας;» μας απηύθυνε αμήχανα ερώτημα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναγκάζοντάς μας να ξεκαθαρίσουμε πως «Το “Μένουμε Ευρώπη” παραπέμπει στη σημαία της Νέας Δημοκρατίας του 2015, το οποίο δεν είχε ερωτηματικό τότε. Τώρα έχει…», για να συνεχίσει ο Γιάννης Οικονόμου την απάντησή του αγνοώντας παντελώς τον ξεκάθαρο υπότιτλο της εκδήλωσης που βάζει στο κάδρο το «κράτος δικαίου».

«Μα το ίδιο λέω, λέω ότι το ερωτηματικό παραπέμπει στο να σας απαντήσουν αυτοί που συμμετέχουν. Για εμάς το “Μένουμε Ευρώπη” είναι χωρίς ερωτηματικό» ανέφερε ακολούθως, για να επιδοθεί σε ένα ρεσιτάλ γενικότητας και παραπλανητικών αναφορών, που αντί να απαντούν στο ερώτημα των καθηγητών συνταγματικού δικαίου, περιγράφουν απλώς έννοιες που μία ευρωπαϊκή κυβέρνηση οφείλει έτσι κι αλλιώς να σέβεται και να προστατεύει.

«Το θέμα δεν είναι αν μένουμε Ευρώπη, το θέμα είναι πώς θα κάνουμε τη νέα τετραετία, με ανανεωμένη ισχυρή εντολή αυτοδυναμίας, απαλλαγμένη ενδεχομένως από την πίεση των διεθνών κρίσεων που διαχειριστήκαμε, ακόμη περισσότερα, όσα μένουν να γίνουν σε αρκετά επίπεδα, για να συγκλίνουμε πιο πολύ με το μέσο όρο των ισχυρών ευρωπαϊκών κρατών και σε μισθούς, και σε βιοτικό επίπεδο, και σε παροχή υπηρεσιών σε κρίσιμους τομείς του Κράτους, όπως είναι η Υγεία, και σε εκσυγχρονισμό του Κράτους, για ταχύτερη απονομή της Δικαιοσύνης και σε μια σειρά από άλλα πράγματα. Γιατί κατά τη διάρκεια αυτής της πρώτης μας τετραετίας διαχειριστήκαμε δύσκολες καταστάσεις, πετύχαμε πολλά, μείναμε αυστηρά προσηλωμένοι στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό και στην ευρωπαϊκή διάσταση της χώρας σε όλα, κυρίως στο Κράτος Δικαίου, αλλά προφανώς μένουν αρκετά ακόμη και σε ό,τι αφορά το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων και σε ό,τι αφορά όλα τα υπόλοιπα» ανέφερε ακόμα ο εκπρόσωπος του Μεγάρου Μαξίμου, για να καταλήξει αυτοθαυμαζόμενος.

«Συνεπώς, αυτό είναι ένα ερώτημα απαντημένο. Ο προσανατολισμός μας είναι στη δουλειά που πρέπει να κάνουμε, με ανανεωμένη λαϊκή εντολή αυτοδυναμίας τη νέα τετραετία, για να συγκλίνουμε και να προχωρήσουμε ακόμα πιο γρήγορα» έκλεισε την απάντηση και την ενημέρωση ο Γ. Οικονόμου, επιβεβαιώνοντας την μεγάλη δυσφορία που προκάλεσε στην κυβέρνηση η διοργάνωση της εκδήλωσης.

Διαβάστε επίσης:

Βενιζέλος – Διαμαντοπούλου «στα μαχαίρια» όσο το ΠΑΣΟΚ «φλέγεται» εσωκομματικά

Σκάνδαλο υποκλοπών: Κύριε Οικονόμου, γιατί μας κοροϊδεύετε;

Ο Οικονόμου ομολόγησε ότι η κυβέρνηση γνωρίζει τα πάντα για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter