«Οι Μικροί Ήρωες» της Stoiximan ταξιδεύουν στην Θεσσαλονίκη

«Οι Μικροί Ήρωες» της Stoiximan ταξιδεύουν στην Θεσσαλονίκη

Tο πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας της Stoiximan “Οι Μικροί Ήρωες ταξιδεύουν», για τα παιδιά των ακριτικών περιοχών της Ελλάδας, συνεχίζεται…

Δύο μήνες μετά την επίσημη πρώτη προβολή της ταινίας «Οι Μικροί Ήρωες ταξιδεύουν» από τη Stoiximan, το συναρπαστικό ταξίδι των 50 Μικρών Ηρώων από την νησιωτική Ελλάδα παρουσιάστηκε στη Θεσσαλονίκη, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της δεύτερης φάσης του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Μικροί Ήρωες», η Stoiximan,η μεγαλύτερη ελληνική στοιχηματική εταιρεία στο διαδίκτυο, συνεχίζει να εκπληρώνει το όραμά της επενδύοντας και στηρίζοντας έμπρακτατην ελληνική κοινωνία, φωτίζοντας τις ανάγκες των παιδιών για το μέλλον που ονειρεύονται.

Παρουσία εκπροσώπων φορέων, επιχειρηματιών, θεσμών και πλήθος κόσμου στην αίθουσαΜωρίςΣαλτιέ του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου η προβολή του ντοκιμαντέρ «Οι Μικροί Ήρωες ταξιδεύουν», ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στα παιδιά όλης της Ελλάδας που κατοικούν σε δυσπρόσιτες και απομακρυσμένες περιοχές της ελληνικής επικράτειας.

Με προορισμούς την Ηρακλειά, τους Αρκιούς, την Ανάφη, την Κάσο και το Τρανόβαλτο Κοζάνης, η Stoiximanταξίδεψε στις νησιωτικές μικρές γωνιές της χώρας, προσκαλώντας τους μαθητές των δημοτικών σχολείων να συμμετάσχουν σε μια γεμάτη δράση και γνώση περιπέτεια μακριά από τον τόπο τους. Το ντοκιμαντέρ καταγράφει τις προσωπικές ιστορίες των παιδιών, μιλά για τις επιθυμίες και τις ανάγκες τους, για όλα όσα κατάφεραν να τους εντυπωσιάσουν στο ταξίδι τους στην Αθήνα, ενώ παράλληλα αφηγείται τις δυσκολίες και τους περιορισμούς που παρουσιάζει το παιδαγωγικό έργο των εκπαιδευτικών.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης,το μέλος του Δ.Σ της Stoiximan, κ. Ιωάννης Σπανουδάκης, μεταξύ άλλων σημείωσε: «To Πρόγραμμα «Οι Μικροί Ήρωες ταξιδεύουν» δεν πρόκειται να εξαντληθεί στο περιθώριο των εκπαιδευτικών επισκέψεων των παιδιών, αλλά ούτε και στην στήριξη των υλικοτεχνικών υποδομών των σχολείων που συμμετέχουν σε αυτό. Η Stoiximan θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό όλων αυτών των παιδιών και στο μέλλον μέσα από το «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΜΙΚΡΟΙ ΗΡΩΕΣ», θέλοντας με αυτό τον τρόπο να στηρίξουμε όλους τους μαθητές των περιοχών αυτών στις πανεπιστημιακές, μεταπτυχιακές αλλά ακόμη και το εύχομαι ειλικρινά στις διδακτορικές σπουδές τους».

Το πρώτο μέρος του προγράμματος «Οι Μικροί Ήρωες ταξιδεύουν» ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή πέντε σχολείων της νησιωτικής Ελλάδας, ενώ το δεύτερο μέρος θα βρίσκεται σε εξέλιξη σε πολύ σύντομο χρόνο, αυτή τη φορά εξετάζοντας τις ανάγκες μαθητών των δυσπρόσιτων περιοχών της ορεινής και ηπειρωτικής Ελλάδας.

Το Πρόγραμμα «Οι Μικροί Ήρωες μαθαίνουν», που αποτέλεσε και την αφετηρία του Εκπαιδευτικού Προγράμματος στο σύνολό του ήδη από το 2016, έχει φιλοξενήσει στη Θεσσαλονίκη – και θα συνεχίσει να φιλοξενεί, μαθητές σε ένα εκπαιδευτικό ταξίδι με προορισμούς το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το ΝΟΗΣΙΣ – Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας και το Ολυμπιακό Μουσείο. Μέχρι σήμερα η Stoiximanέχει διαθέσει 15.000 εισιτήρια σε μαθητές δημοτικών σχολείων της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, προσφέροντας στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς την δυνατότητα να συμμετέχουν δωρεάν σε εκπαιδευτικά προγράμματα Μουσείων και Ιδρυμάτων. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter